ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

O Τραμπ καλεί σε ενότητα- Στους 100 οι θάνατοι στις ΗΠΑ

Τους εκατό έφθασαν οι θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χθες Τρίτη εξαιτίας του κορωνοϊού

ΑΜΠΕ

Έπειτα από μια σειρά σκόρπιων μέτρων που έλαβαν κάποιες αμερικανικές πολιτείες και συγκεχυμένες οδηγίες από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα σε ενότητα την πρώτη παγκόσμια δύναμη απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού, με την υπόσχεση να βάλει στην άκρη τις πολιτικές αντιπαλότητες. Χθες ακόμη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέστηνε στις πολιτείες και στις τοπικές αρχές να περιορίσουν τις συναθροίσεις στα 10 άτομα και να μειώσουν τις καφετέριες και τα εστιατόρια που πωλούν "σε πακέτο" υπογραμμίζοντας ότι αυτά δεν ήταν παρά συστάσεις και ότι οι πολιτείες "δεν ήταν ακόμη υποχρεωμένες" να συμμορφωθούν.

Όμως, σήμερα, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνούσε 5.700 κρούσματα, ο Λευκός Οίκος, ο οποίος παρουσίασε προγράμματα μεγάλης βοήθειας για την οικονομία, άλλαξε ύφος. "Κάθε δήμαρχος και κάθε κυβερνήτης πρέπει να εφαρμόσει τις συστάσεις του Λευκού Οίκου και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών", δήλωσε η Ντέμπορα Μπιρξ, η συντονίστρια της αμερικανικής διοίκησης για τον κορωνοιό. "Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις πολιτείες" που δεν ακολουθούν τις συστάσεις, πρόσθεσε ο Τραμπ. "Ήμασταν πολύ σκληροί με αυτές τις πολιτείες". Ο ίδιος, ο οποίος επί μακρόν υποβάθμιζε την επιδημία, υιοθέτησε πιο αυστηρό τόνο. "Θέλουμε να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Όλα τα άλλα γίνονται, η ανθρώπινη ζωή δεν ξαναγίνεται".

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ έφθασαν τους 100

Τους εκατό έφθασαν οι θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χθες Τρίτη εξαιτίας του κορωνοϊού, βάσει της καταμέτρησης του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε ανοικτές πηγές, στις ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών.

Περίπου οι μισοί από αυτούς τους θανάτους έχουν καταγραφεί στην πολιτεία Ουάσινγκτον, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει εξάλλου στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και σε 11 στην Καλιφόρνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Με φόντο τις ανακοινώσεις για την αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, ανακύπτουν μια σειρά από πολύ πρακτικά ερωτήματα ...
 |  ΚΟΣΜΟΣ