ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολένα Ζελένσκα: Θα αντέξουμε τον χειμώνα

Δηλώνει ότι στον πόλεμο της Ουκρανίας συγκρούονται δύο κοσμοθεωρίες

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα υποστήριξε σε συνέντευξή της στο BBC ότι η Ουκρανία θα αντέξει τον ερχόμενο χειμώνα παρά το κρύο και τα μπλακ άουτ που προκαλούνται από τους ρωσικούς πυραύλους και θα συνεχίσει να πολεμά αυτό που περιγράφει ως πόλεμο μεταξύ κοσμοθεωριών, γιατί «χωρίς νίκη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη».

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προβλέπει ότι «όλοι οι Ουκρανοί θα γίνουν πιο δυνατοί εξαιτίας αυτού του πολέμου».

«Είχαμε τόσες πολλές τρομερές δυσκολίες, είδαμε τόσα θύματα, τόσες καταστροφές, που τα μπλακ άουτ δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί. Είμαστε έτοιμοι να το υπομείνουμε», ισχυρίζεται η κα Ζελένσκα.

Επικαλείται μια πρόσφατη δημοσκόπηση όπου το 90% των Ουκρανών δήλωσαν έτοιμοι να ζήσουν με ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος για δύο έως τρία χρόνια εάν μπορούσαν να δουν την προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι πιο εύκολο να τρέξεις έναν μαραθώνιο όταν ξέρεις πόσα χιλιόμετρα έχει η κούρσα», λέει. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι Ουκρανοί δεν γνωρίζουν την απόσταση που πρέπει να τρέξουν. «Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο», λέει. «Αλλά υπάρχουν κάποια νέα συναισθήματα που μας βοηθούν να κρατηθούμε», προσθέτει στη συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο.

Υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος της χώρας και η οικογένειά του παραμένουν ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος των Ρώσων, και για καλό και για κακό δεν βρίσκονται μαζί, αφού εκείνη είναι με τα δυο τους παιδιά ενώ ο Βολοντίμιρ διαμένει στο στρατηγείο του, το προεδρικό μέγαρο της Ουκρανίας.

«Πιο πολύ, μας λείπουν απλά πράγματα – να καθόμαστε όσο θέλουμε, χωρίς να κοιτάμε την ώρα», λέει δείχνοντας μια άλλη πλευρά της.

Ωστόσο η κα Ζελένσκα αποτελεί σύμβολο συμπαράστασης όχι μόνο στον σύζυγό της αλλά και στις γυναίκες της Ουκρανίας, με συχνά μηνύματα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά που δίνουν κουράγιο στις αφανείς ηρωίδες αυτού του πολέμου. Τονίζει μάλιστα ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί ώσπου να απελευθερωθούν όλα τα κατεχόμενα εδάφη. «Δεν μπορούμε να προδώσουμε αυτούς που βρίσκονται τώρα στα κατεχόμενα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε ανθρώπους που περιμένουν την απελευθέρωση», λέει με έμφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση