ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Όχι» σε τρίτη δόση εμβολίου, λέει ο Φάουτσι

Εξήγησε ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν δείχνουν ανάγκη ενισχυτικής δόσης

Kathimerini.gr

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα ζητήσει από τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να κάνουν ενισχυτική δόση εμβολίου, παρά την εξαγγελία της Pfizer ότι ήρθε ο καιρός τής επιπλέον δόσης, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, δρ Αντονι Φάουτσι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο δρ Φάουτσι εξήγησε ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) δεν δείχνουν ανάγκη ενισχυτικής δόσης όσον αφορά τα εμβόλια mRNA (Pfizer/BioNTech και Μoderna), αλλά και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Tην Παρασκευή, εξάλλου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσε την οδηγία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το φθινόπωρο, ζητώντας τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με προσωπική παρουσία, ακόμα και όταν είναι ανέφικτη η εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Στη νέα οδηγία προτείνεται η στενή συνεργασία των σχολικών δομών με τις δημοτικές αρχές προκειμένου, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία κάθε περιοχής, τα σχολεία να μπορούν να αποφασίζουν πότε απαιτείται επιβολή ή χαλάρωση μέτρων όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη ειδικής μέριμνας για τον καλύτερο εξαερισμό των σχολικών αιθουσών. Για τις νέες συστάσεις του ο αμερικανικός φορέας επικαλείται επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν ότι τα σχολεία δεν ήταν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, εφόσον βέβαια επιβάλλονταν κάποια μέτρα, όπως είναι η χρήση μάσκας από τους μη εμβολιασμένους και η τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα συμπεριλάβει το νευρολογικό σύνδρομο Γκιλέν – Μπαρέ μεταξύ των σπανιότατων παρενεργειών του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Tέλος, στη Νότια Κορέα, όπου καταγράφεται επιδημική έκρηξη τις τελευταίες εβδομάδες, ένα από τα μέτρα που επέβαλε η Σεούλ στα γυμναστήρια είναι η απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής με γρήγορους ρυθμούς στις ομαδικές ασκήσεις, όπως η αεροβική, προκειμένου να αποφεύγεται η ταχεία εκπνοή και η εκτόξευση σταγονιδίων ιδρώτα και να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού. Πολιτικοί της αντιπολίτευσης αλλά και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων χαρακτήρισαν το μέτρο «σαχλαμάρα» και την εφαρμογή του ανέφικτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Εμβόλια  |  Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση