ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουκρανία: Εκτός μάχης ο μισός στόλος των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών της Μαύρης Θάλασσας

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι γενικά ο πόλεμος βρίσκεται «αυτή τη στιγμή σε επιχειρησιακή ακινησία»

Kathimerini.gr

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην αεροπορική βάση Σάκι που βρίσκεται στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας έχουν θέσει εκτός λειτουργίας περισσότερα από τα μισά μαχητικά αεροσκάφη του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε αξιωματούχος της Δύσης.

Στις 9 Αυγούστου σημειώθηκαν πολλαπλές εκρήξεις στην αεροπορική βάση που βρίσκεται κοντά στην πόλη Νοβοφιοντόροφκα στην δυτική ακτή της χερσονήσου, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014,

Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η Ουκρανία επιτυγχάνει πλέον σταθερά «κινητικά αποτελέσματα» βαθιά πίσω από τις γραμμές της Ρωσίας, γεγονός που έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην υλικοτεχνική υποστήριξη της Ρωσίας και «σημαντική ψυχολογική επίδραση στην ρωσική ηγεσία».

«Τώρα εκτιμούμε ότι τα όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο Σάκι στις 9 Αυγούστου έθεσαν εκτός λειτουργίας περισσότερα από τα μισά μαχητικά αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας δυσκολεύονταν να λειτουργήσει περισσότερο από «ένας αμυντικός στολίσκος ακτοφυλακής», ο οποίος περιστασιακά πραγματοποιεί πυραυλικά πλήγματα και ότι η προσπάθειά του να απειλήσει με μια αμφίβια επίθεση έχει εμποδιστεί.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι γενικά ο πόλεμος βρίσκεται «αυτή τη στιγμή σε επιχειρησιακή ακινησία».

«Οι χερσαίες δυνάμεις είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς, δεν έχουν επαρκή συγκεντρωμένη ικανότητα μάχης για να εξαπολύσουν αποτελεσματικές επιθέσεις οι οποίες θα μπορούσαν με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσουν ουσιαστικά την πορεία του πολέμου», δήλωσε.
Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης έχουν ανασταλεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Οι έρευνες των γερμανικών αρχών, το μυστηριώδες ιστιοπλοϊκό, οι Ουκρανοί ύποπτοι και τα αναπάντητα ερωτήματα
 |  ΚΟΣΜΟΣ