ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Επανασυνδέθηκε και ο δεύτερος αντιδραστήρας του σταθμού της Ζαπορίζια

Ο πρώτος αντιδραστήρας επανασυνδέθηκε νωρίτερα σήμερα και η Energoatom διαβεβαίωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν κανονικά

Kathimerini.gr

Η ουκρανική, κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανακοίνωσε απόψε ότι και ο δεύτερος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, επανασυνδέθηκε με το ουκρανικό ηλεκτρικό δίκτυο.

Ο πρώτος αντιδραστήρας επανασυνδέθηκε νωρίτερα σήμερα και η Energoatom διαβεβαίωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίοι δύο εν λειτουργία αντιδραστήρες στον υπό ρωσική κατοχή πυρηνικό σταθμό, αποσυνδέθηκαν χθες Πέμπτη όταν πυρκαγιές σε κοντινό σημείο προκάλεσαν βλάβη σε εναέρια καλώδια.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια έχει πληγεί αρκετές φορές από βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει εγείρει ανησυχίες για ένα πυρηνικό ατύχημα.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, έχει καλέσει σε αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση