ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:27
 

Παραμένει η ένταση στη βορειανατολική Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει νέα επίθεση και η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία αντιμέτωπη με την Ουάσιγκτον και τους Κούρδους.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με την Τουρκία να συνεχίζει να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στους Κούρδους και στις ΗΠΑ για το βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας και το κουρδικό κίνημα να ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, η ένταση στη γειτονική χώρα κορυφώνεται για μια ακόμη φορά.

Τη στιγμή που η Τουρκία έρχεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους Κούρδους και την Ουάσιγκτον, το Ισλαμικό Κράτος, έχοντας ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του, επιχειρεί να πλήξει θέσεις της Συρίας και των Κούρδων στα σύνορα με το Ιράκ. Εξαιτίας της νέας εξέλιξης, η Δαμασκός στέλνει νέες ενισχύσεις στα σύνορα με το Ιράκ ενώ το κουρδικό κίνημα ξεκινά εκ νέου τις επιχειρήσεις του κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι επιχειρήσεις των Κούρδων είχαν διακοπεί στις 31 Οκτωβρίου, όταν ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε κατά των θέσεων τους στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Η αμερικανική διαμεσολάβηση και η οργή του Ερντογάν

Οι επιχειρήσεις των Κούρδων είχαν διακοπεί στις 31 Οκτωβρίου

Τη νέα εξέλιξη ακολούθησε η διαμεσολάβηση του Αμερικανού Προέδρου και η έναρξη κοινών αμερικανικών-κουρδικών περιπολιών στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και κοινών αμερικανικών-τουρκικών περιπολιών στο Μίμπιτς της Συρίας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιμένει στις πάγιες θέσεις της χώρας του για το Κουρδικό ζήτημα και τη συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους. Ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ως απαράδεκτη εξέλιξη τις κοινές περιπολίες των Αμερικανών με τους Κούρδους.

Νέα εξέλιξη τελευταίων ωρών

Να σημειωθεί ότι ντόπιοι παρατηρητές και μάρτυρες, αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες δυνάμεις του λεγόμενου Στρατού της Ελεύθερης Συρίας μεταφέρθηκαν από τις περιοχές που ελέγχει η Τουρκία σε τουρκικά εδάφη που γειτνιάζουν με τα σύνορα της Συρίας.
Σύμφωνα με κάποιες αναλύσεις, αυτές οι δυνάμεις ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν κατά τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες στα πλαίσια της νέας επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X