ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια κατάσκοπος… κούκλα – «Καταστρέψτε τη» λένε οι Γερμανοί

Γερμανικές αρχές καλούν τους γονείς παιδιών που έχουν την Cayla να την καταστρέψουν

ΠΗΓΗ: skai.gr

Φαίνεται αθώα και γλυκιά, λέει όμορφα λόγια, είναι με λίγα λόγια η… τέλεια κούκλα, όμως μπορεί να αποβεί και άκρως επικίνδυνη, και οι γερμανικές αρχές θέλουν να την… εξοντώσουν. Μην πάει το μυαλό σας σε ταινία τύπου… Τζέιμς Μποντ, μιλάμε για μια πραγματική πλαστική κουκλίτσα για κοριτσάκια με το χαριτωμένο όνομα Cayla!

Οι γερμανικές αρχές καλούν τους γονείς παιδιών που έχουν την Cayla να την καταστρέψουν, καθώς η «έξυπνη τεχνολογία» που χρησιμοποιεί μπορεί να αποκαλύψει σε άγνωστους χάκερ προσωπικά δεδομένα.

Η οδηγία έρχεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων (Bundesnetzagentur) που εποπτεύει τις τηλεπικοινωνίες. Οι ερευνητές της Υπηρεσίας αναφέρουν ότι η συσκευή Bluetooth που είναι ενσωματωμένη στο παιχνίδι για να ακούει και να μιλάει στο παιδί δεν είναι ασφαλής.

Απαντώντας, η εταιρεία Vivid Toy (διανομέας) παραδέχεται ότι το παιχνίδι με την επωνυμία My Friend Cayla μπορεί να είναι επισφαλές, κάνοντας πάντως λόγο για «μεμονωμένα παραδείγματα χάκινγκ». «Θα αναβαθμίσουμε την εφαρμογή» διαβεβαιώνει, ωστόσο το πρόβλημα ακόμη δεν έχει επιλυθεί. Η κατασκευάστρια εταιρεία Genesis Toys δεν έχει κάνει ακόμη σχόλιο.

Σημειώνεται ότι η Cayla απαντά σε ερώτηση του παιδιού, αποκτώντας πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έτσι αν το παιδί τη ρωτήσει «πώς λέγονται τα μικρά άλογα» η κούκλα μπορεί να απαντήσει «πόνι». Ωστόσο, ένας χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κούκλα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να δώσει άλλες, πολύ πιο προσβλητικές απαντήσεις...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση