ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από τριπλή πυραυλική επίθεση στο Τσερνίχιβ

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τις επιθέσεις κοντά στο κέντρο της πόλης στη βόρεια Ουκρανία

Τουλάχιστον τρεις πυραυλικές επιθέσεις πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη οι Ρώσοι κατά της πόλης Τσερνίχιβ, στον ουκρανικό Βορρά, με νεκρούς και τραυματίες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Ο εχθρός χτύπησε το Τσερνίχιβ με ρουκέτες. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες», αναφέρεται στην ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Τσερνίχιβ, Βιάτσεσλαβ Τσαούς.

«Υπάρχουν νεκροί πολίτες, υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Οι διασώστες εργάζονται τώρα, οι γιατροί μας εργάζονται και παρέχουν όλη την απαραίτητη βοήθεια. Εχει δημιουργηθεί ένα αρχηγείο και θα παρασχεθεί κάθε απαραίτητη βοήθεια», έγραψε σε νεότερη ανάρτηση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς.

Τα ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν κοντά στο κέντρο της πόλης, σημείωσε ο κ. Τσαούς.

Νωρίτερα είχε σημάνει γενικός συναγερμός τόσο στο Τσερνίχιβ όσο και στο Κίεβο (οι δύο περιφέρειες συνορεύουν), καθώς και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Το Τσερνίχιβ είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας στη βόρεια Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, και είχε γίνει επίκεντρο μαχών κατά την πρώτη φάση της ρωσικής εισβολής το 2022. Ο πληθυσμός του πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής εκτιμάτο σε σχεδόν 300.000.

Πηγή: Ukrinform, 1+1, Reuters

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση