ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σαρλ ντε Γκωλ: Εκατοντάδες κρούσματα στο γαλλικό αεροπλανοφόρο

Το αεροπλανοφόρο επέστρεψε εσπευσμένα από την απόστολή του στη Μεσόγειο τη Γαλλία, την περασμένη Κυριακή, αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Kathimerini.gr

Το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας υπεραμύνθηκε σήμερα των χειρισμών του για τη διαχείριση της εξάπλωσης του COVID-19 στο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, μετά τον εντοπισμό αριθμού μεγαλύτερου από το 1/3 των ναυτών του, να είναι θετικοί στο νέο κορωνοϊό.

Το αεροπλανοφόρο επέστρεψε εσπευσμένα από την απόστολή του στη Μεσόγειο τη Γαλλία, την περασμένη Κυριακή, αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Το πλήρωμα, συνολικά 1.900 άνθρωποι, τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Παράλληλα, ξεκίνησε μια επιχείρηση απολύμανσης των αεροσκαφών και των πλοίων.

Περίπου 700 από το σύνολο των 1.767 ναυτών της ναυτικής μονάδας του αεροπλανοφόρου, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, έχουν βρεθεί - μέχρι τώρα- θετικοί στον κορωνοϊό.

Tαυτόχρονα, σε ότι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων επί του συνόλου του ναυτικού σχηματισμό του αεροπλανοφόρου (καθώς το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται και από άλλα πλοια), περίπου 940 ναύτες από το σύνολο των 2.300, έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της, η γαλλική Γερουσία επικαλούμενη στρατιωτική ιατρική πηγή.

 

Ο αριθμός αυτός όμως αναμένεται να αυξηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαγνωστικών τεστ. Προς το παρόν, 20μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά, βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το Charles-de-Gaulle είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο όπου εντοπίζονται κρούσματα της ασθένειας. Είχε προηγηθεί το αμερικανικό USS Theodore Roosevelt, στον Ειρηνικό, ο διοικητής του οποίου καθαιρέθηκε επειδή αποκάλυψε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την κατάσταση πάνω στο πλοίο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Με ανοιχτό ορίζοντα μέχρι το 2028 έχουν λυθεί τα χέρια του στο εσωτερικό και πλέον είναι η ώρα για το μεγάλο παζάρι
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΚΟΣΜΟΣ