ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στον αέρα οι συνομιλίες για τη Γάζα: Η Χαμάς δεν δίνει τη λίστα των ομήρων, λέει το Ισραήλ

«Δεν υπάρχει λόγος να μεταβεί ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κάιρο», δήλωσαν ανώνυμα Ισραηλινοί αξιωματούχοι

Το Ισραήλ δεν προσήλθε την Κυριακή στις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα καθώς η Χαμάς φέρεται να απέρριψε το αίτημά του να δώσει πλήρη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή, σύμφωνα με αναφορά σε ισραηλινή εφημερίδα.

Αντιπροσωπεία της Χαμάς έφτασε στο Κάιρο για τις συνομιλίες για συμφωνία, βάσει της οποίας οι μάχες θα σταματούσαν για έξι εβδομάδες. Ομως μέχρι νωρίς το βράδυ οι Ισραηλινοί ήταν απόντες.

«Δεν υπάρχει ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κάιρο», δήλωσαν ανώνυμα Ισραηλινοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τον ιστότοπο Ynet της ισραηλινής εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ.

«Η Χαμάς αρνείται να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να σταλεί η ισραηλινή αντιπροσωπεία», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι εμπόλεμες πλευρές δεν υποχωρούν

Η Ουάσιγκτον επέμενε πως η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός είναι κοντά και θα πρέπει να συναφθεί εγκαίρως ώστε οι μάχες να έχουν σταματήσει μέχρι την έναρξη του Ραμαζανιού, σε μία εβδομάδα.

Ομως οι εμπόλεμες πλευρές δεν δείχνουν, τουλάχιστον δημόσια, να υποχωρούν από προηγούμενες απαιτήσεις τους.

Μετά την άφιξη της αντιπροσωπείας της Χαμάς, Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι «δεν υπάρχει ακόμα» συμφωνία. Από την ισραηλινή πλευρά δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο.

Πηγή ενημερωμένη για τις συνομιλίες είχε δηλώσει το Σάββατο, ότι οι Ισραηλινοί μπορεί να μην πάνε στο Κάιρο, αν η Χαμάς δεν παρουσιάσει πρώτα την πλήρη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή.

Παλαιστινιακή πηγή ανέφερε στο Ρόιτερς πως η Χαμάς απορρίπτει μέχρι στιγμής το αίτημα.

Σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις η Χαμάς επεδίωκε να αποφύγει να συζητήσει για την κατάσταση μεμονωμένων ομήρων μέχρι να καθορισθούν οι όροι για την απελευθέρωσή τους.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση