ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Κόντε – Σάρατζ: Στο τραπέζι και οι ιταλικές εταιρείες στη Λιβύη

Τα δύο έθνη αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπή «για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των ιταλικών εταιρειών στη Λιβύη»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φαγέζ αλ Σάρατζ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε συναντήθηκαν το Σάββατο στη Ρώμη για να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι μια μόνιμη λύση στη Λιβύη «δεν θα μπορούσε να βασίζεται σε στρατιωτικά σχέδια».

Η Ρώμη δήλωσε επίσης ότι «επιβεβαιώθηκε η κοινή δέσμευση για έναρξη της πολιτικής διαδικασίας για τη σταθεροποίηση της Λιβύης».

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Σάρατζ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι η σταθερότητα στη Λιβύη θα επιτευχθεί μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Τα δύο έθνη αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπή «για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των ιταλικών εταιρειών στη Λιβύη» και συμφώνησαν στη συνέχιση της υποστήριξης της Ιταλίας για την καταστροφή των ναρκών στη Λιβύη, ανέφερε η πλευρά Σάρατζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  |  Ευρώπη  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X