ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το μεγάλο στοίχημα της Ούρσουλα

Μετά τις επικρίσεις, η Φον ντερ Λάιεν ψάχνει παγκόσμιο ρόλο για την Ευρώπη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα ζητήματα που άγγιξε στην ομιλία της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέδειξαν την αγωνία της Προέδρου της Κομισιόν να αφήσει επιτέλους το σημάδι της στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από σχεδόν δύο χρόνια κατά τα οποία βρέθηκε να διαχειρίζεται μια κρίση χωρίς προηγούμενο αφήνοντας πίσω τις αρχικές της προτεραιότητες.

Ήταν προφανής η προσπάθεια της κ. Φον ντερ Λάιεν να υπερασπιστεί τους χειρισμούς της Κομισιόν στην διαχείριση της πανδημίας, τις διαπραγματεύσεις για αγορά εμβολίων και στην απέλπιδα προσπάθεια συντονισμού 27 κυβερνήσεων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέσω ευγενικών και μη δεσμευτικών εισηγήσεων.

Από τη μια, επιχείρησε να προσδώσει συναισθηματικό και εμπνευσμένο χαρακτήρα στην ομιλία της, μιλώντας για το πνεύμα και την ψυχή της Ευρώπης. Όπως θα ανέμενε κανείς από το τεχνοκρατικό στυλ της Προέδρου της Κομισιόν και λόγω της γνωστής δυσκολίας όλων όσων προσπάθησαν να «πουλήσουν» την ευρωπαϊκή ιδέα (όχι αδύνατο, αλλά δύσκολο), το κομμάτι αυτό αφορούσε κυρίως τον μικρόκοσμο των Βρυξελλών και τις μειοψηφίες στις πρωτεύουσες που βλέπουν τα ευρωπαϊκά θέματα με την ίδια θέρμη με την οποία βλέπουν την εθνική πολιτική.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιώργου Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση