ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:37
 

Τουρκικός τύπος: Κίνδυνος ρωσοτουρκικής σύγκρουσης

Αυξημένος κίνδυνος σύγκρουσης της Τουρκίας και της Ρωσίας σύμφωνα με την Χιουρριγιέτ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σύγκρουσης της Τουρκίας και της Ρωσίας στην τελευταία επαρχία του Ιντλίμπ, στην Συρία, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες που υποστηρίζει η Άγκυρα. Αυτό προειδοποιεί σε σημερινή της ανάλυση η τουρκική εφημερίδα Χιουρριγιέτ.

Η Χιουρριγιέτ φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο, το οποίο απασχολεί τις πρωτεύουσες της περιοχής και προβληματίζει Τούρκους αναλυτές. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί μια μέση οδός στο ζήτημα του Ιντλίμπ, η Ρωσία δεν αποκλείεται να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Ο αγώνας μεταξύ των επαναστατών της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ μια αντιπροσωπεία από τη Μόσχα πρόκειται να φθάσει στην Άγκυρα, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

Δύο προηγούμενοι γύροι συζητήσεων στην Άγκυρα και τη Μόσχα απέτυχαν να αποδώσουν αποτελέσματα, επισκιάζοντας τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι στηρίζουν τις αντίθετες πλευρές στη σύγκρουση της Συρίας.

«Η ρωσική πλευρά έχει δηλώσει αποτελεσματικά ότι δεν θα δεχθεί μια κατάπαυση του πυρός που θα περιλαμβάνει την Οργάνωση «Hayat Tahrir al-Sham (HTS)», εκφράζοντας αποφασιστικότητα για τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, τονίζει η τουρκική εφημερίδα.

Ο «Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA)», η οργανωμένη από την Τουρκία οργάνωση- ομπρέλα ομάδων επαναστατών, γνωστή στο παρελθόν ως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, συνεργάζεται με το HTS που συνδέεται με την Αλ Κάιντα στη μάχη ενάντια σε δυνάμεις πιστές στη Δαμασκό στο Ιντλίμπ.

Η Άγκυρα, από την πλευρά της, παραμένει σταθερή στην έκκλησή της να αποχωρήσει η Δαμασκός πίσω από τα όρια της συμφωνίας του Σότσι του 2018.

Η συμφωνία του 2018 αποσκοπούσε στη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στο Ιντλίμπ, η οποία θα διαχωρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις από τις ένοπλες αντιπολιτευτικές και τζιχαντιστικές ομάδες στην επαρχία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X