ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπό ισραηλινή παρακολούθηση ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους

Η κυβέρνηση του Ντόναλτ Τραμπ δεν διαμαρτυρήθηκε επισήμως στην ισραηλινή κυβέρνηση, και δεν υπήρξαν συνέπειες για τη συμπεριφορά του Ισραήλ.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα τελευταία δύο χρόνια το Ισραήλ ήταν πιθανότατα πίσω από την τοποθέτηση συσκευών επιτήρησης κινητών τηλεφώνων, που βρέθηκαν κοντά στο Λευκό Οίκο και σε άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες γύρω από την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με Αμερικανικά ΜΜΕ.

Σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, η κυβέρνηση του Ντόναλτ Τραμπ δεν διαμαρτυρήθηκε επισήμως στην ισραηλινή κυβέρνηση, και δεν υπήρξαν συνέπειες για τη συμπεριφορά του Ισραήλ.

Ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης του κ. Τραμπ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν «σχολιάζει θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια ή την κατασκοπεία».

Η παρακολούθηση του Τραμπ από το Ισραήλ

Οι συσκευές παρακολούθησης, γνωστές ως «StingRays», μιμούνται τους πύργους κινητής τηλεφωνίας για να «ξεγελάσουν» τα κινητά, για να παρέχουν τοποθεσίες και πληροφορίες. Με την επίσημη ονομασία «συσκευές αναγνώρισης ταυτότητας του συνδρομητή κινητής τηλεφωνίας», οι συγκεκριμένες συσκευές μπορούν επίσης να καταγράψουν τα περιεχόμενα των κλήσεων και της χρήσης δεδομένων. Οι συσκευές πιθανόν να είχαν σκοπό να κατασκοπεύσουν τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με βάση μια λεπτομερή ιατροδικαστική ανάλυση, το FBI και άλλες υπηρεσίες που εργάζονται στην υπόθεση εμφανίζονται σίγουρες ότι οι Ισραηλινοί πράκτορες είχαν τοποθετήσει τις συσκευές στην Ουάσιγκτον.

Η διάψευση και η γνώμη των Αμερικανών

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας, Έλαντ Στροχμάγιερ, αρνήθηκε ότι το Ισραήλ τοποθέτησε τις συσκευές και είπε: «Αυτές οι κατηγορίες είναι εντελώς ανόητες. Το Ισραήλ δεν διεξάγει κατασκοπευτικές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τελεία».

Ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης του κ. Τραμπ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν «σχολιάζει θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια ή την κατασκοπεία».

«Οι Ισραηλινοί είναι αρκετά επιθετικοί» στις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών», δήλωσε ένας άλλος πρώην ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι όλα σχετικά με την προστασία της ασφάλειας του ισραηλινού κράτους και κάνουν τα πάντα για να επιτύχουν αυτό το στόχο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Εννιάχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό

«Να δούμε ποιά ποινή γάντι θα επιβάλει το δικαστήριο.....αν φτάσει και πότε η υπόθεση μέχρι το δικαστήριο. ...»
Λευκωσιατης  |  12:03

#PoliticsBlog Ποιος και πώς διοικεί στην Κύπρο;

«Πάλι "κούππα άπαννη" ο Υπουργός Εξωτερικών για την αποτυχία του να εκτιμήσει και να διαχειριστεί τις ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:25

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X