ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίθεση κατά Τ/κ διερευνά η αστυνομία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Επίθεση με ρόπαλα στον δρόμο Φρέναρος – Αυγόρου κατήγγειλαν πέντε Τουρκοκύπριοι

ΚΥΠΕ

Καταδίωξή τους από αυτοκίνητο και ακολούθως επίθεση εναντίον τους με ρόπαλα, στο δρόμο Φρενάρους – Αυγόρου κατήγγειλαν χθες στην Αστυνομία πέντε Τουρκοκύπριοι, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι η καταγγελία από την πρώτη στιγμή που έγινε άρχισε να διερευνάται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την καταγγελία των Τουρκοκυπρίων στην Αστυνομία, γύρω στις 4.30π.μ. την Παρασκευή, ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο, που κινείτο στο δρόμο της κτηνοτροφικής περιοχής Σωτήρας, στην επαρχία Αμμοχώστου, αντιλήφθηκαν άγνωστο αυτοκίνητο, να τους καταδιώκει.

Οι παραπονούμενοι ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν, κατευθυνόμενοι προς το χωριό Φρέναρος, όπου σε κάποιο σημείο του δρόμου, το άγνωστο όχημα, κτύπησε στο πίσω μέρος του οχήματός τους, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό τους να υποστεί αρκετές ζημιές. Η καταδίωξη, σύμφωνα πάντα με τους παραπονούμενους, συνεχίστηκε στο δρόμο, όπου σε κάποιο σημείο το όχημά τους, ανακόπηκε από το άγνωστο όχημα.


Όπως υποστήριξαν οι Τουρκοκύπριοι, τρία πρόσωπα εξήλθαν του άγνωστου αυτοκινήτου και κρατώντας ρόπαλα, τους επιτέθηκαν και τους κτύπησαν, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς σε δύο από αυτούς. Οι άγνωστοι φέρονται να προκάλεσαν επίσης ζημιές στο αυτοκίνητο των παραπονούμενων, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν και να καλέσουν την Αστυνομία.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν.

Δηλώσεις από κατεχόμενα 

Σε σχέση με το περιστατικό η “προεδρία” στα κατεχόμενα εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «γίνεται μεγάλη ζημιά στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων από τέτοιες μεγάλες ή μικρές επιθέσεις και η υλική αποζημίωση μόνο δεν είναι αρκετή». Προστίθεται ότι είναι ευθύνη της ελληνοκυπριακής πλευράς να βρει τους δράστες, να τους δικάσει και να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις.

Οι “αρχές” του ψευδοκράτους, αναφέρεται, “επικοινώνησαν αμέσως με την ελληνοκυπριακή πλευρά και έλαβαν πληροφόρηση για την επίθεση και την κατάσταση της υγείας των Τουρκοκυπρίων.”

Το ψευδορκάτος ζήτησε από την Αστυνομία να διερευνηθεί η καταγγελία και «να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες το συντομότερο δυνατό».

Αναφέρεται επίσης ότι ένας από τους πέντε Τουρκοκύπριοιυς επέστρεψε στα κατεχόμενα αμέσως μετά την επίθεση και οι άλλοι τέσσερις πήγαν στην Αστυνομία στις ελεύθερες περιοχές όπου έκαναν επίσημη καταγγελία. Οι τέσσερις επέστρεψαν στα κατεχόμενα στις 20:00 την Παρασκευή.

Σημειώνεται ακόμα ότι η «προεδρία» παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα και την ψευδοαστυνομία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση