ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καδής στην «Κ»: Ουδεμία ανάμιξη ή εμπλοκή είχα στις μαθητικές εκλογές

Οι Κανονισμοί τηρήθηκαν κατά γράμμα - Έτοιμο το υπουργείο να δώσει διευκρινίσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ιωάννας Σκορδή

«Δεν είχα ουδεμία ανάμιξη ή εμπλοκή στην όλη διαδικασία» δήλωσε κατηγορηματικά στην «Κ» ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ερωτηθείς για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Στέφανου Στεφάνου, εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, περί εγγραφής του ζητήματος που δημιουργήθηκε γύρω από τις μαθητικές εκλογές στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Ο υπουργός υπογράμμισε στην «Κ» πως «Το υπουργείο είναι έτοιμο να δώσει όποιες διευκρινίσεις χρειαστεί», επισημαίνοντας μετά παρρησίας πως το υπουργείο Παιδείας «ό,τι προβλεπόταν από τους Κανονισμούς για τη διαδικασία τηρήθηκε κατά γράμμα».

Συνεχίζοντας, εξήγησε στην «Κ» πως τόσο η διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών όσο και η διαδικασία των ενστάσεων, καθορίζονται με βάση συγκεκριμένους Κανονισμούς, τους οποίους ορίζει συγκεκριμένη Επιτροπή. Η Επιτροπή αυτή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού στην «Κ», δεν διορίζεται από τον ίδιο, οπότε «και να ήθελα, δεν θα μπορούσα να την επηρεάσω με οποιοδήποτε τρόπο και ούτε είχα κάποια συνάντηση μαζί της».

Το υπουργείο κατέθεσε πρόταση

Ο κ. Καδής διευκρίνισε στην «Κ» πως το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει πως η διαδικασία εκλογών των εκπροσώπων της ΠΣΕΜ παρουσιάζει αδυναμίες, τονίζοντας πως σε αυτό το σημείο το υπουργείο συμφωνεί με την Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως. Προσέθεσε, μάλιστα πως, το υπουργείο, έχοντας, λοιπόν, υπόψη τα παρατράγουδα που συνέβησαν κατά τις προηγούμενες μαθητικές εκλογές και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι Κανονισμοί χρήζουν βελτίωσης , κατέθεσε πρόταση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής προς έγκριση για αναθεωρημένους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, μέρος της οποίας είναι και η αναθεωρημένη διαδικασία των μαθητικών εκλογών. Σκοπός της πρότασης αυτής του υπουργείου, κατά τον κ. Καδή, είναι να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα στο μέλλον.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, κατετέθη στη Βουλή λίγο πριν να κλείσουν οι εργασίες της προηγούμενης Βουλής για το καλοκαίρι και αναμένεται ότι θα συζητηθεί με το που θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής τον Σεπτέμβριο. Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε στην «Κ» πως στην παραπάνω πρόταση κατέληξε το υπουργείο αφότου ήρθε σε επαφές και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (μαθητές, γονείς, διευθύνσεις σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικές οργανώσεις), οι οποίοι συμμετείχαν στην Επιτροπή για την αναθεώρηση των Κανονισμών Λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση