ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα συνάντηση με Υπουργό Υγείας ζητούν οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας

Διευκρινήσεις για εργασιακό καθεστώς σε δημόσια νοσηλευτήρια και αυτόνομους οργανισμούς

Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ζητεί το Δ.Σ. του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ, το οποίο σε τακτική του συνεδρία χθες συζήτησε εκτενώς το «έγγραφο» που δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας σε συνάντηση τους στις 30 Αυγούστου 2016 και αφορά τα εργασιακά θέματα σε Αυτόνομους Οργανισμούς.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μετά από την μελέτη του «έγγραφου», διαπιστώθηκε ότι αυτό αφορά το Νοσηλευτικό προσωπικό που θα προσληφθεί σε καθεστώς αυτονόμησης, χωρίς να γίνεται αναφορά, ούτε να λαμβάνεται καμία πρόνοια σε σχέση με το Νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα στα Δημόσια Νοσηλευτήρια. Επιπρόσθετα, σημειώνεται, τα όσα αναφέρονται και αφορούν το Νοσηλευτικό προσωπικό που θα προσληφθεί από τους Αυτόνομους Οργανισμούς δεν είναι ξεκάθαρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ασάφειες και πολλά ερωτηματικά.

Ως εκ τούτου, προστίθεται, το Δ.Σ. έχει ζητήσει νέα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να συζητηθεί εκτενέστερα και να δοθούν διευκρινήσεις σε θέματα όπως Σχέση «Ειδικής Επιστημονικής» κλίμακας Αυτόνομου Οργανισμού και Επιστημονικής κλίμακας στη Δημόσια Υπηρεσία και Σχέση Δομής Αυτόνομου Οργανισμού με Υφιστάμενη Δομή στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Επίσης, θα ζητηθεί η θέση του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με εργασιακά θέματα που αφορούν το Νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και αφορούν κυρίως την ανέλιξη του και την ένταξη του στις Επιστημονικές κλίμακες, παρόλο που τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στην ΜΕΠ.

Όσον αφορά το θέμα της Αξιολόγησης, το Δ. Σ αποφάσισε να αναμένει την απόφαση της Βουλής σχετικά με την Αξιολόγησης στη Δημόσιας Υπηρεσίας και ανάλογα θα συζητήσει την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ξεχωριστού και εξειδικευμένου εργαλείου για το Νοσηλευτικό προσωπικό.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση