ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο τελικό στάδιο η δίκη για Ρίκκο

Ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η δίκη στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στην ποινική υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου και άλλων τριών κατηγορουμένων.

Μια διαδικασία η οποία θα συνεχισθεί την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί με την ολοκλήρωση της αγόρευσης του Αλέκου Μαρκίδη δικηγόρου υπεράσπισης του Παναγιώτη Νεοκλέους.

Την αυλαία των τελικών αγορεύσεων άνοιξε ο Χρίστος Πουργουρίδης δικηγόρος του Ρίκκου Ερωτοκρίτου ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά τα βασικά σημεία της υπερασπιστικής του γραμμής.

Ο δικηγόρος του κ. Ερωτοκρίτου παρέδωσε στο δικαστήριο δυο τόμους με νομολογία για περιστατική μαρτυρία που εντόπισε στο Αυστραλιανό Δίκαιο.

Βασικός άξονας της αγόρευσης Χρ. Πουργουρίδη τα κενά που όπως υποστήριξε υπάρχουν στην υπόθεση που παρουσίασε η κατηγορούσα αρχή και που κατά τον ίδιο δεν μπορούν να παράξουν υπόθεση πέρα από κάθε λογική αμφιβολία και ως εκ τούτου θα πρέπει να αθωωθεί ο πελάτης του.

Μετά τον Χρ. Πουργουρίδη ξεκίνησε η αγόρευση του Αλέκου Μαρκίδη που διεκόπη στις 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης για να συνεχισθεί την Πέμπτη το πρωί.

Ο κ. Μαρκίδης αναφέρθηκε σε βασικά σημεία της υπόθεσης όπως αυτά παρουσιάσθηκαν στο Κακουργιοδικείο προβάλλοντας την θέση ότι στην υπό κρίση περίπτωση όχι απλώς υπάρχουν εύλογες αμφιβολίες για την ενοχή του πελάτη του, σε σχέση με το καθένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, αλλά η όλη μαρτυρία οδηγεί σε συμπέρασμα για την αθωότητα του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση