ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
 

4 χρόνια φυλακή σε 39χρονο για κλοπές και κατοχή όπλου

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το προηγούμενο λευκό ποινικό μητρώο του 39χρονου αλλά και το γεγονός ότι μέρος της περιουσίας ανευρέθηκε.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Δικαστήριο ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξητική τάση των αδικημάτων των διαρρήξεων και κλοπών με αποτέλεσμα να διαβρώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και ότι πρέπει να επιβάλλονται αποτρεπτικές ποινές.

Επιπρόσθετα το Δικαστήριο ανέφερε πως έλαβε υπόψη το προηγούμενο λευκό ποινικό μητρώο του 39χρονου αλλά και το γεγονός ότι μέρος της περιουσίας ανευρέθηκε. Ωστόσο δεν δέχτηκε ως ελαφρυντικό παράγοντα τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε και τις προσωπικές και οικογενειακές συνθήκες σημειώνοντας πως αυτό δεν μπορεί να το επικαλείται.

Για τις διαρρήξεις το Δικαστήριο επέβαλε την μέγιστη ποινή 4 χρόνια για το αδίκημα της κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και για το αδίκημα των κλοπών 2ετή ποινή φυλάκισης .

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 39χρονος μεταξύ των ημερομηνιών 8 με 11 Δεκεμβρίου του 2017 στην Πάφο εισήλθε στην κατοικία ενός προσώπου από την οποία απέσπασαν διάφορα αντικείμενα όπως διάφορα χρυσαφικά αξίας 3.230 ευρώ , το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ , ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο μάρκας FALGO,ένα αεροβόλο μάρκας WEBLEY καθώς και το κλειδί της μίζας του αυτοκινήτου.

Επιπρόσθετα ο κατηγορούμενος από άλλη κατοικία έκλεψε όχημα αξίας 5 χιλ. ευρώ αλλά και σε άλλη περίπτωση που εξωτερικό χώρο γραφείου ενοικιάσεως τρία οχήματα αξίας συνολικής 20 χιλ. ευρώ.

Στη συγκεκριμένη δίκη την κατηγορούσα αρχή εκπροσώπησε ο Δικηγόρος της Δημοκραρίας Ανδρέας Χατζηκύρου ενώ ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατέθεσαν 28 μάρτυρες κατηγορίας .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X