ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Υπερχείλισε» το φράγμα του Κούρη

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί επί του φράγματος

Από τις 20.30 χθες βράδυ άρχισε με ελαφρά ροή του νερού η υπερχείλιση του Κούρη, ενώ η κανονική υπερχείλιση με πέντε κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο θα γίνεται από το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κυριάκο Κύρου λόγω της συνεχούς εκροής ποσοτήτων νερού προς το φράγμα, η υπερχείλιση αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές μέρες.

Αργότερα, στις 2 το απόγευμα σήμερα, με αφορμή την υπερχείλιση, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, χωρητικότητα; 115 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού. Στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας Σοφοκλή Αλετράρη, βουλευτών και τοπικών παραγόντων, θα τελεστεί αγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη Λεμεσού, ενώ σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από χορευτική ομάδα, με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών Άλασσας και Ύψωνα.

Είναι η δεύτερη φορά που υπερχειλίζει το φράγμα από το  1988 που κατασκευάστηκε. Το φράγμα είχε υπερχειλίσει και το Μάρτιο του 2004.

Η υπερχείλιση καθυστέρησε ώστε να γίνει εμπλουτισμός του υδροφορέα Ακρωτηρίου στο οποίο διοχετεύτηκαν 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.


www.kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση