ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:48
 

Άμεση αποπαγοποίηση όλων των κενών θέσεων ζήτησε το Τμ. Δασών

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών ζητούν άμεσα την επαναφορά και των 27 θέσεων πρώτου διορισμού

Newsroom K

Την άμεση αποπαγοποίηση όλων των κενών θέσεων πρώτου διορισμού στο Τμήμα Δασών και την επίσπευση των διαδικασιών πλήρωσής τους, απαίτησε σήμερα ο Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών, ο οποίος πραγματοποίησε το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 08:30, έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την ώρα που συζητείτο ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών ζητούν άμεσα την επαναφορά και των 27 θέσεων πρώτου διορισμού, που καταργήθηκαν την περίοδο 2012-2015 και όπως τουλάχιστον οι μισές από αυτές συμπεριληφθούν άμεσα στο υπό εξέταση νομοσχέδιο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ως πρώτη φάση αποκατάστασης της οργανωτικής δομής του Τμήματος.

Δεν αποκλείουν δυναμικότερα μέτρα

Σε σχετικό υπόμνημα, που επέδωσαν στην Βουλή, οι Υπάλληλοι του Τμήματος Δασών διατρανώνουν την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο, μη αποκλειόμενης και της κλιμάκωσης των δυναμικών μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί η στελέχωση του Τμήματος σε ασφαλή και ικανοποιητικά επίπεδα, προς όφελος της διατήρησης και προστασίας των δασών.

100 υπάλληλοι λιγότεροι

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Τμήματος Δασών, η υφιστάμενη στελέχωση του Τμήματος σε απόλυτους αριθμούς είναι κατά 100 υπάλληλους λιγότερη από την προβλεπόμενη του 2011, με 60 κενές οργανικές θέσεις στον εισαγωγικό βαθμό, με 27 θέσεις καταργημένες στον ίδιο βαθμό και 13 κενές θέσεις προαγωγής.

Όπως σημειώνουν έναντι των συγκεκριμένων κενών θέσεων υπηρετούν 43 εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αναμένουν διορισμό, οι παλαιότεροι από το 2007 και οι νεότεροι από το 2015.Αποπαγοποίηση δέκα θέσεων Δασικού Λειτουργού

Σημειώνεται, ότι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την πρόθεση για αποπαγοποίηση δέκα θέσεων Δασικού Λειτουργού και τριών θέσεων Συντηρητή Δασών, κίνηση την οποία ο Κλάδος βλέπει θετικά.

Ωστόσο, κρίνει ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου ικανοποιητική σε σχέση με το σημείο, στο οποίο αφέθηκε να οδηγηθεί η στελέχωση του Τμήματος Δασών και οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

Ακολούθως, ο Κλάδος Υπαλλήλων του Τμήματος Δασών πραγματοποίησε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου επέδωσε σχετικό υπόμνημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Δημοψήφισμα ΠΣΕΜ για ολοήμερη αποχή

«Γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να βασανίζουμε τα παιδιά μας με εξετάσεις; Στα Δημοτικά τις έχουμε σταματήσει ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  12:46

#PoliticsBlog Οι χρυσές συμβουλές των χρυσών συμβούλων και ο τραυματισμός Γεάδη

«Πληρώνουμε 103 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για 2 μόνο συμβούλους του κ.Χριστοδουλίδη. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ...»
Rikkos  |  12:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X