ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:19
 

Ανακρίθηκαν δύο Ρώσοι για το email που εκκένωσε τα Malls και το αεροπλάνο

Ψάχνει την άκρη του νήματος η Αστυνομία

Newsroom K

Σε έναν Ρώσο επιχειρηματία και στον δικηγόρο του έφεραν την Αστυνομία οι έρευνες σε σχέση με τον πανικό που προκλήθηκε χθες, Κυριακή 31 Μαρτίου, στο My Mall Limassol, στο Paphos Mall και στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ωστόσο οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, καθώς δεν απέδωσαν οτιδήποτε ουσιαστικό, μέχρι στιγμής.

Η Αστυνομία Λεμεσού, μέσω της διερεύνησης και συγκεκριμένων στοιχείων που αναγράφονταν στο επίμαχο email, έφτασε στα πιο πάνω πρόσωπα, τα οποία κλήθηκαν για ανάκριση, χωρίς να προκύπτει, τελικά, οτιδήποτε εναντίον τους. Οι δύο Ρώσοι συνεργάστηκαν άμεσα με την Αστυνομία, η οποία υποψιάζεται ότι έπεσαν θύματα hackers, μετά την ανάκριση και την θέση των δύο ανδρών.

Η πορεία του email

Όπως πληροφορούμαστε, το μήνυμα που προκάλεσε πανικό, δεν εστάλη αρχικά στην Αστυνομία, αλλά στο αεροδρόμιο, το οποίο ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία ότι προειδοποιούσε για ύποπτα αντικείμενα στα πιο πάνω τρία σημεία, στα δύο εμπορικά κέντρα και σε ένα αεροπλάνο που θα αναχωρούσε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για Ρωσία.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να διεξάγει έρευνες σε σχέση με την προέλευση και τους λόγους της αποστολής του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού μηνύματος.

Σε πλήρη συνεργασία 

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, μετά από το τρισάγιο που τελέστηκε στους τάφους των ηρώων 55-59 στα Φυλακισμένα Μνήματα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ,Αντρέας Αγγελίδης, είπε ότι «με γνώμονα την ασφάλεια είχε ενεργήσει χθες η Αστυνομία, λαμβάνοντας υπόψη την αξιολόγηση της πληροφορίας», προσθέτοντας ότι «είχαν γίνει όλες οι ενέργειες στη βάση πρωτοκόλλου, ώστε να γίνουν οι έρευνες και οι εξετάσεις οι οποίες έπρεπε να γίνουν στους συγκεκριμένους χώρους».

Σημείωσε ότι «όλες οι ενέργειες έγινα και με την εργασία των υπευθύνων διαχειριστών των δύο εμπορικών κέντρων και βεβαίως με τους υπευθύνους του αεροδρομίου Λάρνακας», εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Σώματος προς όλους, για τη συνεργασία.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη πρώτη στιγμή, αφού είχε αξιολογηθεί αρχικά η πληροφορία, είχε λειτουργήσει Κέντρο Κρίσεως, υπό το Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες και βεβαίως κρατείτο ενήμερος και ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Όπως γνωρίζετε με τις έρευνες που έγιναν και είχαν εμπλακεί αρκετές υπηρεσίες δεν έχει διαπιστωθεί τίποτε στη βάση της πληροφορίας για ύποπτο αντικείμενο», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Επίσης, είπε πως το δεύτερο σκέλος που υπάρχει είναι η διερεύνηση του λόγου, που έχει διαβιβαστεί αυτή η πληροφορία και είναι κάτι που διερευνάται από πλευράς της αστυνομίας και γίνονται όλες οι ενέργειες στο πλαίσιο της διερεύνησης.

Είπε ακόμα ότι «εκείνο το οποίο πρέπει να σημειωθεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι όλα τα μέλη μας, τα οποία είχαν μεταβεί στους συγκεκριμένους χώρους, εργάστηκαν με γνώμονα να μη δημιουργηθεί οποιοσδήποτε πανικός», για να συμπληρώσει ότι «εκείνο που έχει σημασία για μια ακόμα φορά είναι ότι με προτεραιότητα πάντοτε την ασφάλεια γίνονται όλες αυτές οι συγκεκριμένες ενέργειες έστω και για προληπτικό έλεγχο».

Σε ερώτηση εάν έχουν εξαχθεί κάποια συμπεράσματα όσον αφορά τον αποστολέα, ο κ. Αγγελίδης είπε: «Να μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ περαιτέρω στη συγκεκριμένη πτυχή. Θα γίνει δήλωση νοουμένου ότι προκύψουν ή θα υπάρξουν κάποια αποτελέσματα. Επιπρόσθετα, να αναφέρω ότι σε σχέση με το χθεσινό περιστατικό θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντοτε, σύσκεψη ανατροφοδότησης, όπου θα συζητηθούν οι ενέργειες γενικότερα που είχε λειτουργήσει η αστυνομία και εκείνο που έχει σημασία είναι ότι είχαμε δει χθες και την ανταπόκριση του κόσμου με θετικό τρόπο γιατί η δική μας η προσπάθεια και μεταξύ άλλων στις εκπαιδεύσεις που γίνονται από πλευράς αρμοδίων για τα μέλη μας είναι να γίνουν οι ενέργειες χωρίς να υπάρξει οποιοσδήποτε πανικός».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα ΜΜΕ χθες όλα έκαναν λόγο για «φάρσα» και ότι ο ίδιος μιλά για πληροφορίες που ήρθαν στη Αστυνομία και οι οποίες αξιολογούνται, ο κ. Αγγελίδης είπε: «Το ότι δεν έχει προκύψει κάτι είναι γεγονός. Από τις έρευνες που έγιναν. Τώρα το πως διατυπώνουν τα ΜΜΕ είναι άλλο θέμα. Εκείνο το οποίο έχει σημασία για εμάς είναι ότι έπρεπε να λειτουργήσουμε με τον τρόπο που είχαμε λειτουργήσει και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν έχει προκύψει κάτι από πλευράς του συγκεκριμένου γεγονότος αυτής της πληροφορίας που είχε διαβιβαστεί στην αστυνομία και θα δούμε στην πορεία αν προκύπτει οτιδήποτε άλλο σε σχέση με τους λόγους που είχε διαβιβαστεί η πληροφορία σε μας».

Κληθείς να αναφέρει εάν η αστυνομία γνωρίζει τον αποστολέα, είπε πως «γίνονται διάφορες εξετάσεις», για να προσθέσει πως «έχουν απαντηθεί μέχρι τώρα κάποια ερωτήματα ως προς τη συγκεκριμένη πληροφορία, ωστόσο, θα αναμένουμε να ολοκληρώσουμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί όλο το φάσμα των ενεργειών όσον αφορά τη συγκεκριμένη πληροφορία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X