ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Nοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη. 

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης  εκ των πρωτεργατών της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ παρά τη Μονή Αγίου Νεοφύτου πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης, νοσηλεύονταν εδώ και αρκετό καιρό στο ΓΝ Λευκωσίας με κορωνοϊό. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Πάφου στον θάλαμο COVID- 19 , ωστόσο αργότερα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΓΝ Λευκωσίας. 

Ο εκλιπών, είναι αδερφός του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου και Τηλλυρίας.

Ο Ηγούμενος της  Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος συγκινημένος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως με θλίψη πληροφορήθηκαν για την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου, προσθέτοντας πως ο  Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλεστριώτης από το 1964 μετέβη στην Μονή του Αγίου Νεοφύτου ως δόκιμος μοναχός. Ακολούθως μετέβη για τέσσερα έτη στην Αθήνα όπου σπούδασε Θεολογία και με την επιστροφή του υπηρέτησε την Μονή του Αγίου Νεοφύτου. 

Ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Νεοφύτου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση