ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ασφαλτικά: Προχωρά η μετακίνηση στο Μιτσερό

Θετική υπό όρους η μεταφορά της μονάδας Prometheas Asphalt Ltd από το Τσέρι στη νέα περιοχή

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μετά από πολύμηνη εξέταση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η Περιβαλλοντική Αρχή είναι έτοιμη να ανάψει το πράσινο φως για την μετακίνηση της μίας εκ των ασφαλτικών μονάδων από το υφιστάμενο σημείο λειτουργίας της, στο Μιτσερό. Πρόκειται για την μονάδα Prometheas Asphalt ltd, η οποία λειτουργεί στην βιομηχανική περιοχή Τσερίου, η οποία θεωρείται ως η πιο επιβαρυντική για τους κατοίκους της ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την Παρασκευή αξιολογήθηκε πρόσθετη μελέτη για το θέμα, η οποία επικεντρώθηκε στο θέμα των οσμών στην περιοχή των κτηνοτροφικών υποστατικών των κοινοτήτων Μιτσερού, Αγίου Ιωάννη, Μαλούντας, Ορούντας, Κάτω Μονής. Η μελέτη έδειξε ότι οι οσμές ως αποτέλεσμα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, δεν θα συμβάλουν συνεργιστικά με την λειτουργία του εργοστασίου και δεν δημιουργείται πρόσθετη επιβάρυνση στην περιοχή. Πρόκειται για μελέτη η οποία έγινε επιπρόσθετα από την περιβαλλοντική, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός επιβάρυνσης στην περιοχή, η οποία είναι ήδη βεβαρημένη με την λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων.

Με την δημοσιοποίηση της γνωμάτευσης αναμένεται ότι θα προχωρήσει και η έκδοση πολεοδομικής άδειας και να επισπευθεί η διαδικασία μετακίνησης η οποία αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα.

Μετά την περίπτωση του Μιτσερού, αναμένεται να προχωρήσει και η εξέταση της μελέτης για την μεταφορά τριών μονάδων από το Δάλι και το Τσέρι, στην Καλαβασό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η αξιολόγηση θα γίνει σωρευτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση