ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άσκηση Εθνικής Φρουράς με αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις στην ελ. Αμμόχωστο

Η 7η Ταξιαρχία, που διεξήγαγε την άσκηση, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτο Ζερβάκη, ανέδειξε το αξιόμαχο, την ετοιμότητα και το ηθικό της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, διεξήχθη χθες η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΙΡΙΣ 2021-ΓΡΑΙΓΟΣ». Η 7η Ταξιαρχία, που διεξήγαγε την άσκηση, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτο Ζερβάκη, ανέδειξε το αξιόμαχο, την ετοιμότητα και το ηθικό της.

Η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς, σχεδίασε και εκτέλεσε ΤΑΜΣ Διπλής Ενεργείας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της Ταξιαρχίας, στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε τόσο αμυντικές όσο και επιθετικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα αρχικά εξετάστηκε αμυντική ενέργεια για αναχαίτιση εισχωρήσαντων δυνάμεων Μηχανοκίνητου Πεζικού και ακολούθως επιθετική ενέργεια για εξάλειψη της δημιουργηθείσας εισχώρησης από Συγκρότημα Μ/Κ Τάγματος Πεζικού, υποστηριζόμενο από τα οργανικά του μέσα, επιθετικά ελικόπτερα, καθώς και τα αντίστοιχα μέσα της Ταξιαρχίας.

Την τελική φάση της άσκησης στις 20 Οκτωβρίου 2021, παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου και η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, όπου διαπίστωσαν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας της Ταξιαρχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση