ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Διπλό Φονικό: Η κατάθεση και η «λύτρωση» του Λ. Σολωμού

Ενώπιον Κακουργιοδικείου τέθηκαν ξανά οι τρεις κατηγορούμενοι.

Του Δημήτρη Λουκά

Συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου. Οι τρεις κατηγορούμενοι Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος, οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Στη σημερινή διαδικασία αντεξετάστηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης ο αστυφύλακας Μιχαήλ - Άγγελος Αρναούτ. Στο Κακουργιοδικείο παρουσιάστηκε το ημερολόγιο ενέργειας του αστυφύλακα Αρναούτ και έγινε τεκμήριο στην διαδικασία της δίκης. Κατά την αντεξέταση, ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή υπέβαλλε στον μάρτυρα ότι κατέγραψε επιλεκτικά ενέργειες στο ημερολόγιο. Ο κ. Αρναούτ διαφώνησε σημειώνοντας ότι έγιναν πάρα πολλές ενέργειες στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Αναστασίου ακολούθως, υπέδειξε στον μάρτυρα ότι δεν είχε σημειωματάριο για να καταγράφει γεγονότα και ενέργειες, κάτι που αντέκρουσε ο μάρτυρας λέγοντας ότι «κατέγραφε τα πάντα».

Σε σχέση με το ρόπαλο, ο συνήγορος του Τζιωνή ρώτησε τον μάρτυρα εάν γνώριζε ότι το ρόπαλο βρισκόταν σε «ξένο περιβάλλον», επειδή είχε επισκεφθεί την οικία στις 19 Απριλίου. Ο κ. Αρναούτ απάντησε ότι ως αστυνομικός υποψιάστηκε ότι το ρόπαλο δεν ανήκε στο σπίτι. Ο κ. Αναστασίου ρώτησε τον μάρτυρα πώς μπορούσε να γνωρίζει ότι δεν θα κατέστρεφε τη σκηνή ανάβοντας τα φώτα με το σημειωματάριό του, όπως ο ίδιος ανέφερε στην προηγούμενη δικάσιμο. Ο κ. Αρναούτ δήλωσε ότι θα την κατέστρεφε εάν την άγγιζε με γυμνά χέρια, γι’ αυτό χρησιμοποίησε το σημειωματάριό του.

Στο δικαστήριο ανέβηκαν οι τόνοι για κατάθεση που πήρε ο μάρτυρας από ανήλικο μαθητή. Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, ανέφερε ότι ως εκπρόσωπος της αρχής δεν θεώρησε ότι έπρεπε να παρουσιαστεί η κατάθεση του ανήλικου μαθητή, κάτι που ζήτησε και ο δικηγόρος του Τζιωνή. Το δικαστήριο ανέφερε ότι μπορεί να γίνει τεκμήριο η κατάθεση του μαθητή.

Ο Σολωμού και το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου

Η αντεξέταση του κ. Αρναούτ, συνεχίστηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης του Λευτέρη Σολωμού, Μιράντα Αγγελίδου. Σε ερώτησή της εάν αναζήτησαν το πορτοφόλι του Γιώργου Χατζηγεωργίου, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν θυμάται, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι τα μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα στο σπίτι που έμενε ο Τζιωνής. Σε επόμενη ερώτησή της προς τον μάρτυρα, εάν γνωρίζει ότι το πορτοφόλι δεν εντοπίστηκε μέχρι και σήμερα, ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά. H κ. Αγγελίδου ρώτησε εάν ο Λευτέρης Σολωμού κλήθηκε να δώσει απάντηση για το πορτοφόλι, με τον κ. Αρναούτ να υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν του υπέβαλε σχετική ερώτηση κατά την ανάκριση. Με αφορμή αυτό, η δικηγόρος είπε ότι ο πελάτης της δεν ρωτήθηκε επειδή δεν έχει σχέση με το πορτοφόλι.

Στη συνέχεια της αντεξέτασης, ο μάρτυρας ανέφερε στην κ. Αγγελίδου ότι εναντίον του Λευτέρη Σολωμού υπήρχε μαρτυρία, γι' αυτό και κλήθηκε για ανάκριση. Ωστόσο, ο αστυφύλακας συμφώνησε ότι ήταν συνεργάσιμος με την Αστυνομία και απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις, παρά το γεγονός ότι ήταν αναστατωμένος. Μάλιστα, ο κ. Αρναούτ χρησιμοποίησε την έκφραση «ήθελε να τα πει γιατί ένιωθε ότι ήταν η λύτρωσή του».

Άγνοια για το λευκό ποινικό μητρώο του Μάριου Χατζηξενοφώντος

Τη σκυτάλη έλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χατζηξενοφώντος, ο οποίος απηύθυνε την ερώτηση στον αστυφύλακα Αρναούτ, εάν συμφωνούσε μαζί του ότι ο πελάτης του έχει λευκό ποινικό μητρώο. Στη συνέχεια τον ρώτησε εάν ελήφθησαν καταθέσεις από το εργασιακό του περιβάλλον για να διαπιστωθεί ο καλός του χαρακτήρας. Και στις δύο ερωτήσεις, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Η επόμενη δικάσιμος θα δοθεί στις 14 Μαρτίου, στις 09:30 το πρωί, με την παρουσίαση νέων μαρτύρων, των αστυφυλάκων Ανδρέα Μιχαήλ και Κυριάκου Καυκαλιά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X