ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:34
 

Επ. Εργασίας: Συζητήθηκε η υποστελέχωση στις υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας

Αναφέρθηκαν επίσης σε προτεινόμενα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για άμεση επίλυση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της υποστελέχωσης στα ιδρύματα που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για άμεση επίλυσή τους, συζητήθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

Σε δηλώσεις της, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ευανθία Σάββα, είπε ότι τα προβλήματα που αναδείχθηκαν σήμερα είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι είχαν υπόψη τους τα μέλη της Επιτροπής όταν ενέγραφαν το συγκεκριμένο θέμα.

Ζητήθηκε η αποπαγοποίηση 65 κενών μόνιμων θέσεων

Όπως είπε η υποστελέχωση όντως είναι ένα ζήτημα, ωστόσο, σημείωσε ότι σήμερα έχουν ενημερωθεί ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έχουν ζητήσει την αποπαγοποίηση 65 κενών μόνιμων θέσεων. Ανέφερε, εξάλλου, ότι το Υπουργείο Οικονομικών υποσχέθηκε ότι αυτές οι 65 θέσεις θα είναι στο επόμενο πακέτο.

Όσον αφορά στη λειτουργία των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας, η κ. Σάββα είπε πως υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, όπως η συμβίωση ανηλίκων με ηλικιωμένους, η πληρότητα των δομών, η αυξητική ροή ασυνόδευτων ανηλίκων, τα οποία όπως τόνισε έχουν βρει το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες απροετοίμαστες, με αποτέλεσμα να ανατεθεί σε άλλους η φροντίδα και η προστασία.

Εξέφρασε, παράλληλα, ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό για τη στήριξη των παιδιών, τα οποία μετά τα 18 αφήνονται αβοήθητα χωρίς στήριξη. «Ειδικότερα για τους αλλοδαπούς, και όχι μόνο, να κινδυνεύουν να πέσουν θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης», είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι «εμείς δεν θεωρούμε ότι η συζήτηση τερματίστηκε, αφού από τη σημερινή ενημέρωση προκύπτουν και άλλα ζητήματα», παραπέμποντας στην επιστολή της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ημερομηνίας 8/8/2019, στην οποία καταγράφονται σειρά διαπιστώσεων σε ό,τι αφορά τα κενά, τις αδυναμίες και τις ελλείψεις δομών από τη φροντίδα του κράτους.

Τα επιδόματα που δίνει το κράτος στα παιδιά που φεύγουν μετά τα 18

Αναφερόμενη στο θέμα, η κ. Σάββα είπε πως το κράτος δίνει 186 ευρώ σε δελτία για φαγητό, 100 ευρώ για ενοίκιο και 75 ευρώ για τα μικροέξοδα τους , όπως ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα. «Πού μπορεί να αποταθεί ένα παιδί με τέτοιο επίδομα; Τι θα κάνει;», ήταν το αγωνιώδες ερώτημα που απηύθυνε η κ. Σάββα.

Ανέφερε πως «δεν υπάρχει κατάλληλη δομή που να τους προετοιμάζει», σημειώνοντας ότι συζητούν, ώστε να υπάρξει μια δομή από τα 18 μέχρι τα 21, που να τους προετοιμάζουν, ωστόσο, ακόμα βρίσκονται σε συζητήσεις. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Την Πέµπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.

Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X