ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:55
 

Φόνος Λεωνίδη: Σε απευθείας δίκη ο 36χρονος Λετονός

Αποφασίζεται την Τρίτη έαν θα παραμείνει ή όχι υπό κράτηση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 10 Μαΐου (09.00), παραπέμφθηκε σήμερα ο 36χρονος Λετονός, σε σχέση με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου σε εστιατόριο, στη Λεμεσό. Τα δυο άλλα πρόσωπα που τελούσαν επίσης υπό κράτηση, ένας 25χρονος Ρώσος και ένας 24χρονος Γεωργιανός, αναμένεται ν'αφεθούν ελεύθερα εντός της ημέρας.
 
Η υπεράσπιση έφερε ένσταση στην κράτηση του κατηγορούμενου μέχρι τη δίκη του και ζήτησε να τοποθετηθεί αύριο επί τούτου, ώστε να μπορέσει πρώτα να εξετάσει το φάκελο της υπόθεσης. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα και έτσι ο  36χρονος Λετονός θα οδηγηθεί εκ νέου αύριο ενώπιον του, για να αποφασιστεί κατά πόσο θα παραμείνει ή όχι υπό κράτηση.
 
Ο 36χρονος Λετονός αντιμετωπίζει συνολικά 16 κατηγορίες με σοβαρότερες το φόνο εκ προμελέτης και τη συνωμοσία προς διάπραξη φόνου κι αν και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα, παραδέχεται τη στενή φιλική σχέση με τον υπ' αριθμόν έναν καταζητούμενο, έναν 31χρονο Γεωργιανό.
 
Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος θεωρείται ως ένας από τους τρεις εκτελεστές και κρίνεται ως άκρως επικίνδυνο πρόσωπο, καθώς βρίσκεται στην "πράσινη αγγελία" της Ιντερπόλ για γνωστούς εγκληματίες, ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του στην Ελλάδα για να εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης, ενώ στη Γεωργία καταζητείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
 
Ζητώντας την κράτηση του μέχρι τη δίκη του, η κατηγορούσα αρχή ανέφερε πως είναι ο 36χρονος Λετονός επιχειρηματίας που διευθέτησε την άφιξη του 31χρονου στην Κύπρο, αν και ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε ότι έφτασε με πλαστά έγγραφα. Επίσης,  πρόσθεσε, ήταν ο 36χρονος που του εξασφάλισε το διαμέρισμα όπου διέμενε, καθώς και το όχημα με το οποίο διακινούνταν οι δράστες και το οποίο του παραδόθηκε μετά το φονικό, έξω από το χώρο εργασίας του.
 
Επιπρόσθετα, η κατηγορούσα αρχή σημείωσε πως ο 31χρονος καταζητούμενος βάφτισε το παιδί του 36χρονου Λετονού, πριν από ένα χρόνο στη Λεμεσό, ενώ μέσα στον ίδιο χρόνο επιχείρησαν να έρθουν μαζί από το εξωτερικό, ωστόσο ο Γεωργιανός ταξίδεψε με τα πραγματικά του στοιχεία και δεν του επετράπη η είσοδος στο νησί.
 
Λέγοντας πως ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η παρουσία του κατηγορούμενου στο δικαστήριο, είναι να τεθεί υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του, η  κατηγορούσα αρχή ανέφερε πως ο 36χρονος κατηγορούμενος δεν έχει στενούς δεσμούς με την Κύπρο, καθώς σύμφωνα με μαρτυρία, βρίσκεται πλέον σε διαθεσιμότητα από την εργασία του, ενώ ήδη η σύζυγος, τα παιδιά και η μητέρα του, έχουν αναχωρήσει για το εξωτερικό. Ο ίδιος δε, σύμφωνα επίσης με μαρτυρία, μετέβαινε συχνά στα κατεχόμενα, όπου φέρεται να έχει κάποιες διασυνδέσεις.
 
Εντός της ημέρας αναμένεται να αφεθούν ελεύθερα τα δυο πρόσωπα που τελούσαν υπό κράτηση για την υπόθεση, ο 25χρονος Ρώσος και ο 24χρονος Γεωργιανός, που μετέφεραν στη σκηνή τους δράστες, αν και όπως ανέφεραν, δεν γνώριζαν τις προθέσεις τους.
 
Συνολικά καταζητούνται πέντε πρόσωπα, ο 31χρονος Γεωργιανός φερόμενος εκτελεστής, ο 29χρονος αδελφός του 25χρονου Ρώσου που παρέλαβε τον αδελφό του και τον 24χρονο όταν εγκατέλειψαν τη σκηνή με τα πόδια, τα δυο πρόσωπα που συνέτρωγαν με το θύμα, δυο ομογενείς από τη Γεωργία 57 και 48 χρόνων, καθώς και ένας 28χρονος Γεωργιανός, στον οποίον ο Λετονός είχε δανείσει το όχημα με το οποίο φέρεται να διακινούνταν οι δράστες.
 
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εξασφάλιση των στοιχείων των δυο άλλων εκτελεστών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X