ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί αυξήθηκαν τα τροχαία κοντά στα οδικά έργα - Πότε ανοίγει ο δρόμος

Το θέμα θα λυθεί με το που θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις λωρίδες

Του Μάριου Χριστοφή

Το κλείσιμο της μίας λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού στην περιοχή Χαλεπιανών εξαιτίας των οδικών έργων, εκτός από την ταλαιπωρία των οδηγών έχει ως συνέπεια να σημειώνονται τροχαία καθημερινά.

Η «Κ» επικοινώνησε με τους Χάρη Ευριπίδου Βοηθό Υπεύθυνο Τροχαίας Αρχηγείου και Ιάσονα Σενέκκη Ερευνητικό Συνεργάτη CERIDES-Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε μια προσπάθεια ανάλυσης των αιτιών πρόκλησης συχνών οδικών συγκρούσεων, αλλά και τρόπων αποτροπής αυτών.

Ο κ. Ευριπίδου ανέφερε πως η απροσεξία των οδηγών με συνάρτηση των αυξημένων ταχυτήτων είναι οι κύριοι παράγοντες που παρατηρούνται τροχαία ατυχήματα σε συχνή συχνότητα. Πρότεινε στους οδηγούς να έχουν υπομονή, όταν φθάσουν στο σημείο που είναι τα οδικά έργα να ελαττώνουν ταχύτητα και να ακολουθούν τις σημάνσεις που βρίσκονται τοποθετημένες στο δρόμο.

Ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας επισήμανε πως το θέμα θα λυθεί με το που θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις λωρίδες σε περίπου ένα μήνα. 

Από την άλλη ο Ερευνητικός Συνεργάτης CERIDES-Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ιάσονας Σενέκκης τόνισε ότι οι επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις θα έπρεπε να προβληματίσουν τους αρμόδιους και να βρεθεί άμεσα λύση. Επίσης σύμφωνα με τον κ. Σενέκκη θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός στο σημείο από τις Αρχές για να να επιλυθεί το πρόβλημα με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και γενικά τη βελτίωση των προσωρινών ρυθμίσεων για να αυξηθεί η συμμόρφωση των οδηγών και να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης συγκρούσεων. Ανέφερε ότι έστω και αργά πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα για να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις με σοβαρούς τραυματισμούς ή και θανάτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μάριου Χριστοφή

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση