ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η τραγωδία του 10χρονου άνοιξε αποστήματα σε Υγεία και Παιδεία

Σε δίκη οι δύο γιατροί, πειθαρχική εναντίον δασκάλου και οι προεκτάσεις στο ΓεΣΥ και στην ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία

Ο θάνατος του 10χρόνου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή δημιούργησε πολλά ερωτήματα με την κοινωνία να τα εκφράζει καθώς η εξέλιξη αυτής της τραγωδίας άνοιξε αποστήματα σε δύο τομείς της χώρας οι οποίοι χρήζουν βελτίωσης.

Την υγεία και το επίπεδο αυτής εφόσον αναδείχθηκαν τα σοβαρά «εμφράγματα» που ταλανίζουν τον τομέα με προέκταση την εφαρμογή του ΓεΣΥ, αλλά και την παιδεία με προέκταση την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία. Απο την όλη κατάσταση ζητούνται άμεσες λύσεις έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα κρούσματα.

Αποδίδονται ευθύνες

Τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο τον άτυχο μαθητή, είναι πλέον γνωστά με την απόδοση ευθυνών να έχει αρχίσει μια εβδομάδα μετά καθως το μεσημέρι της Πέμπτης μετά το πράσινο φως από την νομική υπηρεσία οι δύο γιατροί οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου, όπου και καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίων τους με την πρώτη δικάσιμο να ορίζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ενώπιον του δικαστηρίου Λάρνακας θα οδηγηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου οι δύο γιατροί

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής απήγγειλε στους δύο υπόπτους δύο κατηγορίες, με την πρώτη να αφορά τη πρόκληση θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, και την δεύτερη να αφορά απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις με τους δύο ωστόσο να απαντούν αρνητικά στις κατηγορίες. Οι δύο ύποπτοι γιατροί οι οποίοι τελούν ήδη σε διαθεσιμότητα από την περασμένη Δευτέρα αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους μέχρι και την έναρξη της δικάσιμου.

Μήνυμα σε γιατρούς από υπ. Υγείας

Πάντως σημειώνεται ότι σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Υγείας μέσω δημοσιογραφικής του διάσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης, κάλεσε τους κυβερνητικούς γιατρούς να κλείσουν τα αφτιά τους στις Κασσάνδρες και να παραμείνουν δίπλα στο Υπουργείο για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας.

Kάλεσε τους κυβερνητικούς γιατρούς να κλείσουν τα αφτιά τους στις Κασσάνδρες υπουργος Υγείας

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να πέσουν οι τόνοι ο Κωνσταντίνος Ιωάννου εξέφρασε την ετοιμότητα του για διάλογο με τις συντεχνίες στη βάση των αιτημάτων της ΠΑΣΥΚΙ, όχι, όμως κάτω από το καθεστώς του εκβιασμού για κλιμάκωση μέτρων.

Δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το έργο που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια με την ψήφιση των νομοσχεδίων για αυτονόμηση και ΓΕΣΥ.

Πειθαρχική εναντίον δασκάλου

Παράλληλα με τις ενέργειες τις δικαιοσύνης τις δικές του ενέργειες φαίνεται να ολοκληρώνει και το υπουργείο Παιδείας με το πόρισμα να καταδεικνύει ότι θα πρέπει να διεξαχθεί πειθαρχική έρευνα εναντίον του εκπαιδευτικού ο οποίος είχε τη ευθύνη της διεξαγωγής του μαθήματος της φυσικής αγωγής την ώρα που τραυματίστηκε ο μαθητής.

O υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι ο εκπαιδευτικός παραμένει κανονικά στα καθήκοντα του

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός θα παραμείνει στη θέση του και η πειθαρχική έρευνα εναντίον του αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας. Στο παρόν στάδιο η πειθαρχική ερευνά αφορά μόνο στο συγκεκριμένο δάσκαλο, με τον Κώστα Χαμπιαούρη ωστόσο να τονίζει ότι αν ο ερευνώντας λειτουργός διαπιστώσει ότι πρέπει να πάρει καταθέσεις από άλλα άτομα μπορεί να προχωρήσει. Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι ο εκπαιδευτικός δεν έχει κριθεί ένοχος, και παραμένει κανονικά στα καθήκοντα του.

Καθησυχάζει ο Χαμπιαούρης

Τέλος με την σειρά του υπουργός Παιδείας σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους γονείς, στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης επισήμανε ότι τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο .

Επισημαίνοντας ότι ο υπεύθυνος του γραφείου ασφάλειας και υγείας του ΥΠΠ συντονίζει την όλη προσπάθεια για να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε τομείς που θα διαφανεί ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές για την καλύτερη ασφάλεια των μαθητών.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης επισήμανε ότι τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X