ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Κανονίζουν» την Αρχιεπισκοπή για την οικοπεδοποίηση του γηπέδου Καϊμακλίου

Έντονη αντίδραση κατοίκων στην οικοπεδοποίηση του ιστορικού Γηπέδου Καϊμακλίου- Ένα βήμα πριν την έγκριση χορήγησης της πολεοδομικής άδειας

Την έντονη αντίθεση των κατοίκων Καϊμακλίου προκαλεί η πρόθεση για αλλαγή χρήσης του Κοινοτικού Γηπέδου Καιμακλίου με φόντο την ανέγερση οικοδομών. Η πρόθεση της Αρχιεπισκοπής να «κόψει» πέντε οικόπεδα στη συγκεκριμένη περιοχή φαίνεται ότι οδεύει προς υλοποίηση. Ένα βήμα πριν την έγκριση χορήγησης της πολεοδομικής άδειας, το αίτημα απειλεί ουσιαστικά με αλλοίωση μια ευαίσθητη περιοχή με επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής ιδιαίτερα της νεολαίας που χρειάζεται κίνητρο για τον αθλητισμό.

Η γη, η οποία μισθώθηκε στο σωματείο του Αχιλλέα από το 1960 περίπου, ανήκει στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου, ενώ συμφωνήθηκε μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Αχιλλέα Καϊμακλίου η οικοπεδοποίηση της μισής γης την οποία καταλαμβάνει το γήπεδο.

Όπως τονίζει σε επιστολή του ο Μορφωτικός Σύλλογος «Πρόοδος» Καϊμακλίου, το Κοινοτικό Στάδιο Καιμακλίου (δίπλα από το Σωματείο ΑΧΙΛΛΕΑΣ) αποτελεί τον μόνο εγκεκριμένο αθλητικό χώρο μέσα στον πυρήνα της κοινότητας ο οποίος παραχωρήθηκε εδώ και χρόνια για τις ανάγκες άθλησης των νέων και θα έπρεπε να χρησιμοποιείται με στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. 

Ο Γραμματέας του Συνδέσμου, Ανδρέας Πιστής ζητεί τη σύγκλιση κοινοτικής σύσκεψης παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων όλων των οργανωμένων συνόλων της κοινότητας ώστε να συζητηθεί το θέμα.
«Από αυτόν τον χώρο πέρασαν σχεδόν όλοι οι Καιμακλιώτες και έγινε ευρέως γνωστή η κοινότητα από την μπασκετική ομάδα του Αχιλλέα. Θα έπρεπε η συζήτηση για τον χώρο αυτό από το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι πώς αναδαμορφώνεται ο χώρος αυτός για τις ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας των πολιτών και παράλληλα μελέτη και δημιουργία εκ νέου του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ ως ένα μουσείο για τις επόμενες γενιές», τονίζεται στην επιστολή.

Σύμφωνα με τον κ. Πιστή θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η έλλειψη ανοιχτών χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας των πολιτών της Λευκωσίας και η προσπάθεια που καταβάλλεται για επιχορήγηση διαμόρφωσης τέτοιων χώρων.

«Το Καιμακλί είναι μία περιοχή κυκλωμένη από τρεις πλευρές από τα κατοχικά στρατεύματα που προσπαθεί με τα υπάρχοντα δεδομένα να εκσυγχρονίζεται για να προσφέρουμε στους Καιμακλιώτες σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης», σημειώνεται στην επιστολή.

Aυτούσια η επιστολή:

Η αίτηση που υποβλήθηκε για έγκριση χορήγησης της ζητούμενης πολεοδομικής άδειας για ένα τεράστιο σε έκταση τεμάχιο γης, μεγάλης χρηματικής αξίας αφορά στην τροποποίηση εγκεκριμένου τοπογραφικού σχεδίου σε ότι αφορά το δημόσιο χώρο πρασίνου στο διαχωρισμό ενός τεμαχίου σε πέντε οικόπεδα.

Στον χώρο του Σωματείου λειτουργεί το Σωματείο Αχιλλέας Καιμακλίου με κτήρια και γήπεδα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί οποιαδήποτε άδεια οικοδομής. Υποβλήθηκε και εξετάζεται η αίτηση για αδειοδότηση του υφιστάμενου κτηρίου και η έγκριση νέων αθλητικών γηπέδων. Κατά την εξέταση της αίτησης διαπιστώθηκε η τροποποίηση του εγκριμένου σχεδίου διαχωρισμού με αλλαγή στο πράσινο λόγω ανάγκης ορθολογιστικού σχεδιασμού των γηπέδων σε σχήμα και διαστάσεις.

Η προτεινόμενη διαμόρφωση του εν λόγω τεμαχίου γης περιλαμβάνει τρία γήπεδα καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και ποδοσφαίρου (futsal). Μάλιστα, υποδεικνύονται 28 χώροι στάθμευσης σε οργανωμένη διάταξη με είσοδο από την οδό Σταδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση