ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:22
 

Εκτάκτως στη Βουλή το περιστατικό με τη μαντίλα

Αποφασίστηκε κοινή συνεδρία των Επιτροπών Παιδείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το πρόσφατο περιστατικό στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας με μαθήτρια που φορούσε μαντήλα, η επιβάρυνση του σχολικού κλίματος και τα μέτρα που λαμβάνονται για διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μαθητών, θα συζητηθούν την Τετάρτη (11/09) σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, στην συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, της Κυπριακής Παιδοβουλής και της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ).

Η κοινή συνεδρία θα αρχίσει στις 10.45.

Εκπαίδευση για το Περιβάλλον

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής θα έχει στις 08:30 κοινή συνεδρία με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος για συζήτηση του θέματος: «Ο Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη: Η πορεία εφαρμογής του και η ανάγκη για εναρμόνισή του με διεθνείς και εθνικές πολιτικές».

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση κλήθηκε παραστεί για το θέμα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Παγκύπριες Εξετάσεις – Εισδοχή στα κρατικά πανεπιστήμια με διεθνείς εξετάσεις

Ανάγκη εκσυγχρονισμού της μεθόδου εισαγωγής φοιτητών στα Δημόσια Πανεπιστήμια,

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής θα ενημερωθεί, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίας για τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων και τις βαθμολογίες πρόσβασης στα Πανεπιστήμια, για την παραχώρηση από τα κρατικά πανεπιστήμια αδιάθετων θέσεων σε προπτυχιακά προγράμματα σε υποψήφιους φοιτητές, με βάση διεθνείς εξετάσεις.

Θα συζητήσει, επιπρόσθετα, την ανάγκη εκσυγχρονισμού της μεθόδου εισαγωγής φοιτητών στα Δημόσια Πανεπιστήμια, καθώς και Εναλλακτικούς τρόπους εισδοχής στα Ελληνικά και Κρατικά Κυπριακά Πανεπιστήμια.

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής θα ενημερωθεί σχετικά με πιθανή κατάργηση των Προεισαγωγικών Εξετάσεων μετά και τις προθέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων.

Για τα θέματα αυτά κλήθηκαν να παραστούν στην συνεδρία η αναπλ. Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων, της ΠΟΦΕΝ, της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, εκπρόσωποι των Φοιτητικών Παρατάξεων, της Κυπριακής Παιδοβουλής και της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X