ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λεμεσός: Ψάρι «δράκαινα» τσίμπησε 36χρονη

Το δηλητήριο της αν και δεν είναι θανατηφόρο, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο σε μεγάλη ποσότητα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Σάββατο (4/7) οι ναυαγοσώστες στην περιοχή Governors Beach, χρειάστηκε να χειριστούν περιστατικό με 36χρονη Κύπρια που κινδύνευσε με αναφλεκτικό σοκ μετά από τσίμπημα Δράκαινας.

Στην 36χρονη έγινε χορήγηση οξυγόνου και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Τι είναι όμως το ψάρι δράκαινα;

H Δράκαινα είναι ψάρι το οποίο ανήκει στην οικογένεια των τραχινιδών, η οποία περιλαμβάνει 9 είδη. Χαρακτηριστικό είδος της οικογενείας είναι η μεγάλη δράκαινα . Έχει μήκος έως και σαράντα εκατοστά και βάρος μέχρι δυο κιλά. Ζουν κατά βάση σε βαθιά, αλλά και σε ρηχά νερά, και συνήθως είναι κρυμμένες κάτω από την άμμο.

Κυνηγάει ψάρια, πάντα μικρότερά της, συνήθως νύχτα, και τρέφεται με αυτά, αφού πρώτα τα τσιμπήσει και τα δηλητηριάσει με το υγρό που εκκρίνει από τα αγκάθια της (συγκεκριμένα επτά αγκάθια).

Το δηλητήριο αυτό αν και δεν είναι θανατηφόρο, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο σε μεγάλη ποσότητα. Το κεφάλι της είναι μικρό και το στόμα της έχει μικρά δόντια και παίρνει κλίση προς τα πάνω.

Το χρώμα της, όπου συνήθως είναι κίτρινο σκούρο, με γκρίζο από την ράχη και κάτω, και λίγο λευκό στην κοιλιά, μπορεί να την βοηθήσει να κρυφτεί στην άμμο και να γίνει ένα με αυτή. Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τσιμπηματος είναι να ρίξουμε παγωμένο νερό πάνω στο σημείο διότι ξεπλένει το δηλητήριο ή να τοποθετηθεί το σημείο μέσα σε ζεστό νερό, καθώς έτσι βγαίνει το δηλητήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση