ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:34
 

Ο Λεβέντ ρωτά την ΕΕ πώς θα τον υπερασπιστεί

Τη Δευτέρα 'δικάζεται' για το σκίτσο του Ερντογάν που δημοσίευσε η Αφρίκα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Όταν μιλάμε για την Τουρκία ταυτόχρονα πρέπει να μιλάμε για την Κύπρο, όταν μιλάμε για το τι συμβαίνει στους δημοσιογράφους στην Τουρκία, πρέπει να ξέρουμε ότι άρχισε να συμβαίνει σε δημοσιογράφους και στην Κύπρο, ανέφερε ο Σενέρ Λεβέντ, εκδότης και αρθρογράφος στην Αφρίκα, που ζήτησε να μάθει πώς σκέφτεται η ΕΕ, της οποίας είναι πολίτης, για να τον υπερασπιστεί στην "δίκη", που θα αντιμετωπίσει για το σκίτσο που η εφημερίδα δημοσίευσε πριν λίγους μήνες με τον Ταγίπ Ερντογάν.
 
Ο κ. Λεβέντ συμμετέχει σε αποστολή δημοσιογράφων από την Κύπρο, Ε/κ και Τ/κ, σε σεμινάριο που διοργανώνουν το ΕΚ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάσταση στα Μέσα Ενημέρωσης και τα την ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία. Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου, αναφορά στην παρουσία του Σενέρ Λεβέντ και των επιθέσεων που δέχθηκε η Αφρίκα, έκανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και Συμπρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας, Μιλτιάδης Κύρκος, ο οποίος ήταν ομιλητής στο πρώτος μέρος.
 
Λαμβάνοντας τον λόγο ο εκδότης της Αφρίκα, σημείωσε ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή εδώ και 44 χρόνια «και εγώ ζω στην υπό κατοχή περιοχή. Ό,τι γίνεται στην Τουρκία με τους δημοσιογράφους, τώρα γίνεται και σε μας. Με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν ήρθαν να μας σκοτώσουν. Είμαι πολίτης της ΕΕ και αντιμετωπίζω 'δίκη' στις 7 Μαΐου. Η κατηγορία είναι ότι δημοσίευσα ένα σκίτσο που πρόσβαλε τον Ταγιπ Ερντογάν. Πώς η ΕΕ σκέφτεται να με υπερασπιστεί;».
 


Ο δικηγόρος και πρόεδρος του συνδέσμου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Οζτούρκ Τουρκντογάν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ο ίδιος στην Τουρκία γιατί υπερασπίστηκε τα βασικά δικαιώματα, όπως ελευθερία της έκφρασης, ήταν ο μόνος που σχολιάζοντας από το πάνελ την παρέμβαση και το ερώτημα του Σιενέρ Λεβέντ, ευχήθηκε να μην τον στείλουν και αυτόν φυλακή επειδή χρησιμοποίησε το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.
 
Σε γραπτή του δήλωση αργότερα, ο Μιλτιάδης Κύρκος παρέπεμψε στην απάντηση που ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν έδωσε σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για τον εκφοβισμό κατά της εφημερίδας Αφρίκα. Ιδιαίτερα, στην αναφορά ότι η παρενόχληση και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ».
 
Ο κ. Κύρκος δήλωσε ότι θα φροντίζει για την πλήρη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «και πιέζουμε για τις επόμενες ενέργειές της».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ μοιράζονται τους νέους δήμους

«έτσι μπράβο .. να διοικείτε η χώρα κομματικά πολιτικαντζηδικα ... μπράβο.. μελέτες , ειδικοί , στοιχεια ...»
Πελασγός  |  11:24

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X