ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι πέντε καταζητούμενοι για τον φόνο Λεωνίδη

Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, 2018 στη Λεμεσό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Αστυνομία καταζητεί τα πιο κάτω πρόσωπα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Έρνεστ Λεωνίδη, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, 2018 στη Λεμεσό.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλέφωνο 25805057 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Πρόκειται για τους:

1. LERIK MURADOV, 30 ετών, από τη Ρωσία.
2. DIMOKRITOS MAGDALIANOV, 49 ετών, από τη Γεωργία.
3. ROLAND BENIAIDZE, 37 ετών, από τη Γεωργία.
4. VAKHTANG MANGOSHVILI, 37 ετών από τη Γεωργία.
5. ΡΟΥΣΛΑΝ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, 27 ετών, από τη Ρωσία

Ανταλλαγή κρατουμέων με την τ/κ πλευρά

Ανταλλαγή κρατουμένων που καταζητούνται από την ε/κ και την τ/κ πλευρά ως ύποπτοι για τη διάπραξη φόνων στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με τη διευκόλυνση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Σύμφωνα με έγκυρη κυβερνητική πηγή, πρόκειται για τέσσερα πρόσωπα, γεωργιανής καταγωγής, που είχαν συλληφθεί στα κατεχόμενα και καταζητούνταν από τις αρχές της Δημοκρατίας για φόνο που διαπράχθηκε στις ελεύθερες περιοχές, καθώς επίσης κι ένα πρόσωπο, πακιστανικής καταγωγής, που καταζητείτο από τις αρχές του ψευδοκράτους για τη διάπραξη φόνου στις κατεχόμενες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γεωργιανοί φέρονται να εμπλέκονται στο φόνο που διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, στη Λεμεσό, με θύμα τον Έρνεστ Λεωνίδη, ενώ ο Πακιστανός φέρεται να εμπλέκεται στο φόνο του γνωστού Τ/κ καλλιτέχνη Χασάν Ισίκ Οζγκιοτσμέν που διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Τρίκωμο.

Η ίδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η ανταλλαγή υπόπτων μεταξύ των δυο πλευρών είναι πάγια πρακτική που ακολουθείται μετά από συνεννόηση και μεσολάβηση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών και μέσω των τεχνικών επιτροπών, προκειμένου να μην μένουν ατιμώρητοι οι εγκληματίες.

«Σκοπός είναι, παρά την κατοχή και τη διαίρεση, να μην υπάρχει ασυδοσία όσον αφορά στο έγκλημα και στις δύο πλευρές», είπε, σημειώνοντας ότι «το έγκλημα δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο έστω κι αν υπάρχει αυτή η ανώμαλη κατάσταση».

Έκανε ταυτόχρονα λόγο για την ύπαρξη αμοιβαίας συναντίληψης μεταξύ των δύο πλευρών ως προς το γεγονός ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία στο έγκλημα».

Είπε επίσης ότι «δεν πρέπει να αξιοποιείται από εγκληματικά στοιχεία η διαίρεση και η παρουσία του κατοχικού καθεστώτος», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε απευθείας επαφή ή συνεργασία των αρχών της Δημοκρατίας με τις αρχές του ψευδοκράτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση