ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΠΑΝ: Έρευνα για την υπόθεση του βιβλίου αγγλικών και το «σκίσιμο» σελίδας

Ποια ήταν η οδηγία που δόθηκε στους συντονιστές των αγγλικών για την σελίδα με την αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση για την αφαίρεση της σελίδας 36 από το βιβλίο αγγλικών Oxford Discover Futures 3, της Β’ Λυκείου η οποία παρουσίαζε και έκανε αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ.  Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι το θέμα, θα τύχει χειρισμού από τον ίδιο τον Υπουργό, μόλις αυτός επιστρέψει στην Κύπρο, από το ταξίδι του στην Ελλάδα για να παραστεί στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία. Η «Κ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος μας εξήγησε ότι το βιβλίο έφτασε στην Κύπρο έπειτα από διαδικασία προσφορών και ότι ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος έχει επιλεχθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Ερωτηθείς, αν ο εκδοτικός οίκος γνώριζε ότι το βιβλίο είχε προορισμό την Κύπρο και αποδέκτες τους Κύπριους μαθητές, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ μας είπε ότι αυτό εννοείται και ότι είναι ευθύνη του Υπουργείου η εξέταση του περιεχομένου. Πιθανόν, οι λειτουργοί του Υπουργείου να μην πρόσεξαν αυτή την σελίδα, μας ανέφερε ο κ. Χατζησάββας.

Κληθείς να απαντήσει, αν ήταν το Υπουργείο που έδωσε την οδηγία για σχίσιμο της σελίδας, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε δέχθηκαν οδηγίες, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω email από επιθεωρητές αγγλικών. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Διευθυντής μέσης εκπαίδευσης δεν έδωσε οδηγίες για το σχίσιμο της σελίδας.

Η ΟΕΛΜΕΚ, πρόσθεσε ο κ. Χατζησάββας θα διερευνήσει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, το περιστατικό και θα συνεδριάσει αύριο. Όσον αφορά για την πρακτική του σχισίματος της σελίδας ο κ. Χατζησάββας είπε ότι «θέλουμε τα παιδιά να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, ωστόσο το θέμα είναι πολύ σοβαρό και το Υπουργείο θα έπρεπε να εξετάσει το βιβλίο, διότι αυτή η σελίδα ενόχλησε κάποιους. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα λόγω της κουλτούρας μας και της ιστορίας μας».

Η οδηγία που έφτασε στους συντονιστές των Αγγλικών αναφέρει: 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας παρακαλώ όπως από το βιβλίο OXFORD DISCOVER FUTURES 3 WORKBOOK, αφαιρεθεί η σελίδα 36 (να σχιστεί πριν δοθεί στους μαθητές).

Σας ευχαριστούμε»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση