ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας οι Βιολόγοι την Πέμπτη

Θα ανακοινώσουν και δίωρη στάση εργασίας

ΚΥΠΕ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη μη εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, η ώρα 1400, σε μη εργάσιμο χρόνο - όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, έξω από το ΥΠΠΑΝ, όπως και δίωρη στάση εργασίας, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο Σύνδεσμος Βιολόγων της ΟΕΛΜΕΚ σε ανακοίνωσή του εκφράζει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι, παρά τις μακροχρόνιες προσπάθειές του, το ΥΠΠΑΝ αν και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της εργαστηριοποίησης, δεν προχωρά στην υλοποίησή της.

Υπενθυμίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια έχει καταθέσει στο ΥΠΠΑΝ όλη την απαραίτητη τεκμηρίωση σε σχέση με την εργαστηριοποίηση του μαθήματος.

Επισημαίνει ότι η εργαστηριοποίηση θα επιτρέψει την ανάπτυξη εργαστηριακών δεξιοτήτων στους μαθητές. «Οι δεξιότητες αυτές θα αποτελέσουν ισχυρό εργαλείο, που θα αξιοποιηθεί στις σπουδές τους, στην Κύπρο και το εξωτερικό, σε μερικές από τις πιο απαιτητικές σχολές, όπως της Ιατρικής, της Βιολογίας κ.λπ. Παράλληλα, θα υπάρξει σημαντική αναβάθμιση των φυσικών επιστημών και της παιδείας μας γενικότερα», προστίθεται.

Αναφέρει ότι η Επιτροπή του Συνδέσμου θα προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρων, την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο, ανάλογα με τις εξελίξεις σε σχέση με το θέμα. Παράλληλα, δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για συνέχιση της συνεργασίας με το ΥΠΠΑΝ, με μοναδική οδό την εργαστηριοποίηση του μαθήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση