ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Υπουργός Παιδείας συζητά με την Πρυτανεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο

Δελτίο Τύπου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επισκέφθηκε την Παρασκευή 12/1/2024 η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου.  

Την Υπουργό υποδέχθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και CEO, Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Λοΐζος Συμεού και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης. Την Υπουργό συνόδευε επίσης η Δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Πρύτανης καλωσόρισε την Υπουργό και έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία και τα πρόσφατα επιτεύγματα  του πανεπιστημίου, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το διαφοροποιούν και το τοποθετούν σε περίοπτη θέση στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο αλλά και διεθνώς. 

Από την πλευρά της η Υπουργός, συνεχάρη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για το σημαντικό και αξιέπαινο έργο που επιτελεί, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στη διάθεση των πανεπιστημίων προς όφελος της ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Ακολούθησε συζήτηση σε θέματα κομβικής σημασίας σε σχέση με την ανώτατη εκπαίδευση στην Κύπρο. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι ανησυχίες του Πανεπιστημίου, και της πανεπιστημιακής κοινότητας της Κύπρου γενικότερα, όπως τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο για προσέλκυση διεθνών φοιτητών στην Κύπρο, η ανάγκη για ενίσχυση της επένδυσης της Κύπρου στην  Έρευνα, και οι εξελίξεις στην Ελλάδα και άλλα.  

Η επίσκεψη της Υπουργού και της συνοδείας της ολοκληρώθηκε με σύντομη περιήγηση στην Πανεπιστημιούπολη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση