ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απεργία εκπαιδευτικών: Κανένα πρόβλημα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο

Παρά μόνο απίστευτη ταλαιπωρία των γονέων αλλά και των μαθητών

ΚΥΠΕ

Δεν παρατηρήθηκαν οποιαδήποτε πρόβλημα σε Λάρνακα και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου από την μονόωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν το πρωί οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης, παρά μόνο απίστευτη ταλαιπωρία των γονέων αλλά και των μαθητών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης πόλης και επαρχίας Λάρνακας «δεν παρατηρήθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα από την μονόωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών, εκτός από την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι γονείς λόγω ακριβώς της καθυστέρησης του ανοίγματος των σχολείων. Το συγκεκριμένο θέμα ταλαιπώρησε αφάνταστα αρκετούς γονείς».

Πρόσθεσε ότι «οι οργανωμένοι γονείς εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους όχι για τα θέματα της στάσης εργασίας των δασκάλων, αλλά για την ώρα και τη συγκεκριμένη περίοδο που αυτή πραγματοποιήθηκε. Αντί της στάσης εργασίας θα μπορούσαν οι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία το απόγευμα και προσωπικά ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα ήμουν πρώτος στη συγκεκριμένη κίνηση».

Δεν μπορούμε, συνέχισε «να λέμε ότι χάνεται διδακτικός χρόνος και σήμερα να χάνουμε αυτό τον χρόνο και να απομακρύνουμε ουσιαστικά τους μαθητές, έστω και αυτή τη μία ώρα, από τη σχολική μονάδα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε πως «οι οποιεσδήποτε διαφορές ή διαφωνίες που μπορεί να έχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με το Υπουργείο Παιδείας θα μπορούσαν να συζητηθούν και να επιλυθούν με διάλογο και όχι να μπαίνουν μπροστά τα παιδιά. Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να βάλουν μπροστά τα παιδιά είναι οι γονείς που συνεχίζουν τον αγώνα για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ανδρέου «σεβόμαστε το δικαίωμα της απεργίας των εκπαιδευτικών, αυτό όμως πρέπει να γίνεται χωρίς την καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών και πάντα με το καλώς νοούμενο συμφέρον αυτών των παιδιών».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Βαρδάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου είπε ότι «δεν υπήρξαν οποιαδήποτε προβλήματα από την σημερινή μονόωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔ. Υστερα από προτροπή της Ομοσπονδίας τα παιδιά πήγαν σήμερα στα σχολεία τους γύρω στις 08.25 όταν δηλαδή τελείωνε η στάση εργασίας των δασκάλων».

Πρόσθεσε ότι «ορισμένοι γονείς μετέφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο την κανονική ώρα, δηλαδή γύρω στις 07.30, ωστόσο προσωπικό του εκπαιδευτηρίου ανέλαβε τη φύλαξη τους μέχρι τη λήξη της στάσης εργασίας των δασκάλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση