ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοινή έκκληση από τους Πρυτάνεις και Προέδρους των Πανεπιστημίων του NEOLAiA για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Δελτίο Τύπου

Οι Πρυτάνεις και Πρόεδροι των Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας NEOLAiA εξέδωσαν κοινή δήλωση τονίζοντας τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Κοινή Δήλωση:

«Οι υποφαινόμενοι, Πρυτάνεις/Πρόεδροι των Πανεπιστημίων – μελών της Συμμαχίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων NEOLAiA, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη των Πανεπιστημίων και των περιοχών μας, κάνουμε πιο την πιο κάτω έκκληση προς τις/τους φοιτήτριες/φοιτητές μας και το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό:

Η φωνή μας μετρά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης. Ας συμμετάσχουμε στις επερχόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές ώστε να αφήσουμε το στίγμα μας στις σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν την ήπειρο μας. Η ψήφος μας μετρά για τη διαμόρφωση μιας πιο δυνατής, πιο συμπεριληπτικής Ευρώπης, ικανής να διασφαλίσει την ευημερία για όλους. Ας διασφαλίσουμε ότι οι φωνές μας ακούγονται!»

Υπογράφουν:

-          Angelica Epple, Bielefeld University

-          Arnaud Giacometti, University of Tours

-          Johan Schnürer, Örebro University

-          Lina Tamutienė, Šiauliai State University of Applied Sciences

-          Mihai Dimian, University of Suceava

-          Nicolás Ruiz Reyes, University of Jaén

-          Petr Kopecký, University of Ostrava

-          Philippos Pouyioutas, University of Nicosia

-          Vincenzo Loia, University of Salerno

Σχετικά με την Συμμαχία NEOLAiA

Μεταξύ άλλων, κύριος στρατηγικός στόχος της συμμαχίας NEOLAiA είναι η ενδυνάμωση και η απόκτηση μιας κοινής ψηφιακής ταυτότητας των μελών της, η ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, η ενίσχυση της ανεκτικότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης, η επένδυση στην έρευνα και στην προσφορά στην κοινωνία και τον πολιτισμό, η στήριξη της δημοκρατίας, η προσφορά καινοτόμων λύσεων για την παγκόσμια υγεία και η παροχή υψηλής ποιότητας παιδείας.

Η Συμμαχία τυγχάνει χρηματοδότησης ύψους 14.4 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διάρκεια 4 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος European University Alliances.

Μαζί με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συμμετέχουν στο δίκτυο κορυφαία, νεαρά, εξωστρεφή και καινοτόμα πανεπιστήμια, που κατατάσσονται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τις κύριες πανεπιστημιακές κατατάξεις: το University of Jaén της Ισπανίας, το University of Tours της Γαλλίας, το Bielefeld University της Γερμανίας, το Örebro University της Σουηδίας, το University of Salerno της Ιταλίας, το Šiauliai State University of Applied Sciences της Λιθουανίας, το “Ştefan Cel Mare” University of Suceava της Ρουμανίας, και το University of Ostrava της Τσεχίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων NEOLAiA, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://neolaiacampus.eu/.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση