ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται να γίνει γνωστή η νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ

ΚΥΠΕ

ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία και Προοδευτική αύξησαν τα ποσοστά τους κατά τις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΠΟΕΔ για την τετραετία 2024-2028, η οποία αναμένεται να γίνει γνωστή μέχρι το τέλος Ιουνίου. Η ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία αναδείχθηκε πρώτη κίνηση, σημειώνοντας αύξηση 2,92%, του ποσοστού της, ενώ αύξηση 2,35% κατέγραψε η Προοδευτική.

Τα παγκύπρια αποτελέσματα από τη χθεσινή ψηφοφορία των μελών της ΠΟΕΔ έχουν ως ακολούθως: 1. ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία: 34,72% (2.159) – αύξηση 2,92%, 2. ΑΚΙΔΑ: 27,26% (1.695) – μείωση 4,33%, 3. Προοδευτική: 22,95% (1.427) – αύξηση 2,35%, 4. ΔΗΑΝΑ: 15,07% (937) -μείωση 0,94%.

Από τους 7.014 δασκάλους που είχαν δικαίωμα ψήφου στις χθεσινές εκλογές της ΠΟΕΔ προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν 6.326, δηλαδή ποσοστό 90,19%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 6.218, άκυρα ήταν 89 και λευκά ήταν 19.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, και ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι κατά τη χθεσινή διαδικασία όλα κύλησαν ομαλά, προσθέτοντας ότι είναι πολύ συγκινητική η μεγάλη προσέλευση των εκπαιδευτικών σε μια εποχή κατά την οποία θεσμοί αμφισβητούνται.

«Νιώθουμε πραγματικά πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι στους 9 στους 10 εκπαιδευτικούς, δηλαδή 90% των μελών της ΠΟΕΔ προσήλθε στις κάλπες παγκύπρια, αναδεικνύοντας αυτούς και αυτές που θα εκπροσωπήσουν την Οργάνωση, στα συλλογικά της όργανα, για την επόμενη τετραετία.».

Η κ. Βασιλείου είπε ότι «επιπλέον καταγράφεται το μήνυμα ενότητας που προκύπτει από τη μεγάλη προσέλευση. Μήνυμα ενότητας ότι η επόμενη μέρα των εκλογών της ΠΟΕΔ πρέπει να βρει όλες τις παρατάξεις ενωμένες για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε και αυτά που μας αξίζουν».

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, συνέχισε, θα ξεκαθαρίσουν και οι εκπρόσωποι από την κάθε Κίνηση σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση των Κινήσεων στα συλλογικά όργανα της Οργάνωσης.

Ερωτηθείσα τι σημαίνει για την τωρινή ηγεσία της ΠΟΕΔ αυτή η μεγάλη προσέλευση των μελών της Οργάνωσης, η κα . Βασιλείου είπε ότι η μεγάλη αυτή προσέλευση είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης για την ΠΟΕΔ, για τους αξιωματούχους της ΠΟΕΔ, «αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, και την ευθύνη που μας αναλογεί όλους εμάς που εκπροσωπούμε τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταθέτοντας από πλευράς μας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο δυναμισμό και τον ίδιο ζήλο να αγωνιζόμαστε για τη δημόσια εκπαίδευση».

Στο μεταξύ, με βάση τα αποτελέσματα οι 100 Γενικοί Αντιπρόσωποι σε αριθμούς κατά Κίνηση είναι οι εξής: ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία 35, ΑΚΙΔΑ 27, Προοδευτική 23, ΔΗΑΝΑ 15.

Σε ερώτηση ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, η κα. Βασιλείου είπε ότι η κάθε Κίνηση, βάσει του δικού της Καταστατικού, θα συνεδριάσει για να αποφασίσει ποια άτομα θα εκπροσωπήσουν την Κίνηση τόσο στο 100μελές Σώμα των Γενικών Αντιπροσώπων όσο και στο 13μελές Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, αλλά και στις Επαρχιακές Επιτροπές.

Ερωτηθείσα πότε αναμένεται να αναδειχθεί η νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ, η κα. Βασιλείου είπε ότι εντός Ιουνίου αναμένονται οι αποφάσεις των Κινήσεων και ακολούθως θα συγκληθεί η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων και μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να αναδειχθεί και η νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση