ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συγκινημένοι οι πρωτεύσαντες των Λυκείων της Λευκωσίας

Ευχαριστούν τις οικογένειες τους για την στήριξη και δηλώνουν πως χωρίς αυτούς δεν θα κατάφερναν τίποτα

ΚΥΠΕ

Οι πρωτεύσαντες στη Λευκωσία περιγράφουν τα συναισθήματα τους για τις επιτυχίες τους και τις θέσεις που εξασφάλισαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρο μετά από μια δύσκολη χρονιά, όπως την περιγράφουν στο ΚΥΠΕ, λόγω της πανδημίας και της ιδιαιτερότητας της. Ευχαριστούν τις οικογένειες τους για την στήριξη και δηλώνουν πως χωρίς αυτούς δεν θα κατάφερναν τίποτα.

Η Ηρώ Ιωάννου απόφοιτη του Λυκείου Λατσιών εξασφάλισε την 1η θέση στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας (Κλασσικές Σπουδές) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Ηρώ Ιωάννου ανέφερε πως αν και ήξερε τις δυνατότητες της, δεν ανέμενε να τα πάει τόσο καλά. Τις Κλασσικές Σπουδές και την Φιλοσοφία, συνέχισε ήταν κάτι που αγάπησε από την 1η Γυμνασίου, όταν ήρθε σε επαφή με τα αρχαία ελληνικά και στην πορεία με τα Λατινικά που της δημιουργήθηκε η ίδια αγάπη. Είπε επίσης, πως οι Κλασσικές σπουδές θα την βοηθήσουν σε ένα μεγάλο άλλο όνειρο που έχει, να ασχοληθεί με την υποκριτική. Χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την χρονιά που πέρασε, ιδιαίτερα τόνισε, και με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η τελευταία χρονιά σίγουρα είναι εκ φύσεως της απαιτητική χρονιά, ωστόσο φέτος λόγω και της πανδημίας και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έγινε δυσκολότερη, όπως είπε. Πρόσθεσε πως οι τελειόφοιτοι, πάλεψαν πολύ σκληρά και πέτυχαν όλοι. Κάλεσε τέλος τους νέους τελειόφοιτους να παλέψουν όσο πιο σκληρά μπορούν, να μην τα παρατούν σε καμιά περίπτωση όσες δυσκολίες και να βρεθούν μπροστά τους, και κάθε κόπος θα έχει το ανάλογο αποτέλεσμα, είτε αμέσως, είτε μετά από ένα χρονικό διάστημα. Ευχαρίστησε επίσης τους γονείς της για την στήριξη που έτυχε από μέρους τους, ακόμη και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλώνοντας πως ήταν οι πιο μεγάλοι υποστηρικτές της.

Η Παρέλλη Νάγια που αποφοίτησε από το Λύκειο Λατσιών εξασφάλισε την 6η θέση στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με βαθμό πρόσβασης 19,54 αλλά την 1η θέση στο πλαίσιο 1 και στο πλαίσιο 6. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Νάγια Παρέλλη δήλωσε υπερήφανη για τον εαυτό της αλλά και για την βοήθεια που είχε από την οικογένεια και τους καθηγητές της σε μια τέτοια περίοδο, λόγω και της πανδημίας. Αναφέρθηκε στο άγχος που την διακατείχε όλη την χρονιά αλλά και στις αγωνίες της. Είχαμε είπε, πάρα πολύ φόρτο εργασίας, όσο και αν αυτό φαίνεται οξύμωρο και όλη η συγκέντρωση ήταν δυσκολότερη τόσο την ώρα του διαβάσματος όσο και του μαθήματος. Επισημαίνει επίσης πως ποτέ δεν θα τα κατάφερνε μόνη της σ’ αυτό το ταξίδι αν δεν είχε από τους γονείς της εκτός την ηθική υποστήριξη αλλά και τα έξτρα μαθήματα των φροντιστηρίων. Έστειλε τέλος το μήνυμα στους νέους τελειόφοιτους ότι θα χρειαστεί από την αρχή του χρόνου να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό τους τι θέλουν να πετύχουν, τους στόχους τους και να επικεντρωθούν σ’ αυτούς. Δεν είναι ανάγκη, όπως είπε, να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους κάθε μέρα αλλά τουλάχιστον το 80% θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμούν, κατέληξε.

Η Ευαγγελία Κόρλου αποφοίτησε από το Περιφερειακό Λύκειο Παλαιομετόχου εξασφάλισε την 1η θέση στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Ευαγγελία Κόρλου ανέφερε πως η 3η Λυκείου είναι μια χρονιά δύσκολη για όλους μας, έχει πολύ άγχος και πολύ πίεση, προσθέτοντας ωστόσο πως η κατάσταση με την πανδημία έκανε τα πράγματα ακόμη πολύ χειρότερα. Eίπε ακόμη πως “η μελέτη αλλά και η διδασκαλία εξ αποστάσεως δυσχέραινε την κατάσταση” ενώ πρόσθεσε πως τόσο η ίδια αλλά και άλλοι μαθητές είχαμε προσβληθεί από τον ιό”. Επεσήμανε πως τα μαθήματα δια ζώσης δεν συγκρίνονται τα online μαθήματα. Η Ευαγγελία Κόρλου κάλεσε τους νέους τελειόφοιτους να επιδείξουν υπομονή, διότι είπε, χωρίς αυτή δεν γίνεται τίποτα αλλά και να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους. Επίσης να μην σταματάνε να καταφέρνουν αυτό που θέλουν. Ευχαρίστησε τέλος τους γονείς της τους καθηγητές της αλλά και τους φίλους της για όλη την στήριξη τους σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Αν είσαι μόνη σου, είπε καταληκτικά, τα βγάζεις πολύ δύσκολα πέρα. Χρειαζόμαστε αρωγούς κατέληξε.

Η Ιωάννα Κέστωρος απόφοιτη του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας εξασφάλισε την 1η θέση στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και την 1η θέση στο ΑΞΙΚ. Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Ιωάννα Κέστωρος αναφέρθηκε με συγκίνηση στην επιτυχία της, σημειώνοντας πως ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πρόσθεσε πως αισθάνεται χαρά που έκανε περήφανους τους γονείς αλλά και τους καθηγητές της, ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη για την στήριξη τους. Όπως ανέφερε προσπάθησε να πειθαρχήσει τον εαυτό της, λέγοντας πως κάτω και από πολύ δύσκολες συνθήκες μπορείς να τα καταφέρεις. Όσον αφορά την οικογένεια της είπε πως για αυτήν αποτέλεσε την πιο σημαντική στήριξη, αφού όπως εξήγησε, η αγάπη τους, της έδωσε κουράγιο για να συνεχίσει. Ερωτηθείσα σχετικά απήντησε πως η πιο μεγάλη δυσκολία της χρονιάς δεν ήταν τα μαθήματα αλλά οι ψυχολογικοί παράγοντες. Το να μην γνωρίζεις τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα, δημιουργεί μεγάλο άγχος, κατέληξε .

Εξάλλου η Όλγα Αχιλλέως απόφοιτη του Λυκείου Κύκκου Β ‘ Λευκωσίας εξασφάλισε την 3η θέση στο Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και την 1η θέση στο πλαίσιο 16. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Όλγα Αχιλλέως μίλησε με συγκίνηση για την οικογένεια της και για την στήριξη τους, ιδιαίτερα για την μητέρα της, αναφέροντας πως τους είναι ευγνώμων για αυτή την βοήθεια. Είμαι είπε “πολύ ικανοποιημένη, ανέμενα αυτή την επιτυχία γιατί έγραψα αρκετά καλά και δεν δυσκολεύτηκα την συγκεκριμένη χρονιά λόγω και της πανδημίας” ωστόσο παρατήρησε ήταν μια διαφορετική χρονιά. Αυτό που την στεναχώρησε, όπως είπε, ήταν το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν μακριά από τους φίλους της και δεν είχε επαφή μαζί τους. Κάλεσε τέλος τους νέους τελειόφοιτους να θέτουν στόχους, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να είναι σταθεροί σ’ αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση