ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κινεζικό CUPL

Το Μνημόνιο Συνεργασίας στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας στη νομική εκπαίδευση και έρευνα

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Κινεζικό Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστημών και Νομικής (CUPL) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στη νομική εκπαίδευση και έρευνα.

Το Μνημόνιο προνοεί διάφορους τομείς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλαγών επισκέψεων, προσωπικού και φοιτητών, την προώθηση συνεργατικής έρευνας, και τη συνδιοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και εργαστηρίων. Περιλαμβάνει επίσης την αμοιβαία κυκλοφορία ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων και άλλων πληροφοριών, τη συνεργασία σε προγράμματα εκπαίδευσης για συγκεκριμένους τομείς ανάπτυξης, και την υλοποίηση προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τις δύο χώρες.

Ο Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΠΛ, και ο Καθηγητής Li Juqian, Διευθυντής του Γραφείου Διεθνούς Συνεργασίας και Ανταλλαγών του CUPL, υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας εκ μέρους των αντίστοιχων ιδρυμάτων τους κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής.

Το CUPL είναι ένα από τα πιο επιλεκτικά πανεπιστήμια στην Κίνα, έχοντας επιτύχει την υψηλότερη βαθμίδα «A+» στις νομικές σπουδές, κατόπιν αξιολόγησης από το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας. Κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια στην Κίνα στις Πολιτικές Επιστήμες και τη Νομική. Από το 2008, φιλοξενεί επίσης τη Σχολή Νομικής Κίνας-ΕΕ (CESL), η οποία είναι η μόνη κινεζο-αλλοδαπή νομική σχολή που έχει διαπιστευθεί στην Κίνα. Η CESL ιδρύθηκε βάσει συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της Κινεζικής Κυβέρνησης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δεσμεύεται να προωθεί διεθνείς συνεργασίες που ενισχύουν τη νομική εκπαίδευση και έρευνα. Το Μνημόνιο Συνεργασίας με το CUPL αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση