ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΕΟ για τη νέα στρατηγική απασχόλησης αλλοδαπού εργατικού δυναμικού

Απορρυθμίζει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις

ΚΥΠΕ

Η νέα στρατηγική απασχόλησης αλλοδαπού εργατικού δυναμικού απορρυθμίζει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις, λέει η ΠΕΟ
Κωδικός: 4589534 ΚΥΠΕ

«Η μονομερής απόφαση της Κυβέρνησης για τη νέα στρατηγική απασχόλησης ξένου εργατικού δυναμικού, δημιουργεί ακόμα έναν μηχανισμό απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και εκμετάλλευσης των εργαζομένων», αναφέρει η ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, η ανάγκη για εκσυγχρονισμό της στρατηγικής απασχόλησης ξένου εργατικού δυναμικού ήταν πάγια αξίωση της ΠΕΟ, "αφού διαπιστώναμε αδυναμίες και στρεβλώσεις μετά από 30 χρόνια εφαρμογής της. Οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να παραβιάζεται η φιλοσοφία κάτω από την οποία δημιουργήθηκε η στρατηγική".

Ωστόσο, προσθέτει, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, "που είναι από τις τελευταίες πολιτικές πράξεις της απερχόμενης κυβέρνησης, όχι μόνο δεν απαντά στις ανησυχίες και τις τεκμηριωμένες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά αντίθετα επιδεινώνει τα υφιστάμενα προβλήματα".

Η ΠΕΟ αναφέρει επίσης ότι η νέα στρατηγική υποβαθμίζει και υποτιμά τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων στην όλη διαδικασία, καταργεί τις τεχνικές επιτροπές και υποσκάπτει τον κοινωνικό διάλογο.

"Η σπουδή του Υπουργού Εργασίας και της κυβέρνησης να σπεύσουν στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβούλιου να εγκρίνουν τη νέα στρατηγική, στοχεύει στην εξυπηρέτηση των εργοδοτών και την επιβράβευση κακών εργοδοτικών πρακτικών", συνεχίζει, προσθέτοντας ότι "αναμένουμε μετά την επίσημη ανάληψη της εξουσίας από τον νέο Πρόεδρο και με τη σύσταση του Υπουργικού Συμβουλίου, η νέα κυβέρνηση να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα".

Η ΠΕΟ θα θέσει κατά προτεραιότητα το θέμα στη νέα κυβέρνηση αξιώνοντας την απόσυρση της και την έναρξη κοινωνικού διαλόγου, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση