ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Σημείο Ενημέρωσης του Κοινού και στα Πλατάνια, στο πλαίσιο του έργου iLIFE-TROODOS

Τα επίσημα εγκαίνια του σημείου ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή

Δελτίο Τύπου

Τα επίσημα εγκαίνια του σημείου ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο του έργου iLIFE-TROODOS από τον έντιμο Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Κώστα Καδή.

Στο σημείο ενημέρωσης, υπάρχουν εγκατεστημένα οκτώ πάνελ πληροφόρησης με φωτογραφίες και κείμενα σημαντικών στοιχείων της βιοποικιλότητας ή οικοσυστημικών υπηρεσιών του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους. Επίσης, το σημείο ενημέρωσης είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους (βιοποικιλότητα, οικοσυστημικές υπηρεσίες, κ.ά.), πληροφορίες για τις διαθέσιμες ευκαιρίες αναψυχής (Κατασκηνωτικούς και εκδρομικούς χώρους, Μονοπάτια μελέτης της φύσης, Καταρράκτες, Ποδηλατικές διαδρομές, Μουσεία και Μνημεία, Εκκλησίες και Μοναστήρια, Περιβαλλοντικά κέντρα, Γεωλογικές περιηγήσεις, κ.λπ.), καθώς και παιχνίδια με παζλ και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του σημείου ενημέρωσης επιτρέπει την πρόσβαση των επισκεπτών 24 ώρες το εικοσιτετράωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και είναι κατάλληλο για άτομα με τροχοκάθισμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων, έγινε επίσης η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα «Τρόοδος, είναι στη φύση μας». Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λευκωσίας). Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αποθανατίσουν με το φακό τους τη φυσική ομορφιά του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους και να αναδείξουν την ποικιλία του σε οικότοπους, είδη χλωρίδας και πανίδας, γεωλογία και φυσικά τοπία μέσα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Οι νικητές μοιράστηκαν χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.

Τέλος, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί με τον Δεντρή το κυνήγι θησαυρού στον εκδρομικό χώρο «Πλατάνια» αφού κατέβασαν στο κινητό τους την εφαρμογή «iLIFE-TROODOS Treasure hunt».

Το έργο με τίτλο «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών» (iLIFE-TROODOS) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού ως προς τις φυσικές αξίες του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, για τις οποίες εντάχθηκε στο Δίκτυο Natura 2000 και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που παρέχει.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ilifetroodos.eu

ΤΡΟΟΔΟΣ. Είναι, στη Φύση Μας!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X