ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σημείο Ενημέρωσης του Κοινού και στα Πλατάνια, στο πλαίσιο του έργου iLIFE-TROODOS

Τα επίσημα εγκαίνια του σημείου ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή

Δελτίο Τύπου

Τα επίσημα εγκαίνια του σημείου ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο του έργου iLIFE-TROODOS από τον έντιμο Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Κώστα Καδή.

Στο σημείο ενημέρωσης, υπάρχουν εγκατεστημένα οκτώ πάνελ πληροφόρησης με φωτογραφίες και κείμενα σημαντικών στοιχείων της βιοποικιλότητας ή οικοσυστημικών υπηρεσιών του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους. Επίσης, το σημείο ενημέρωσης είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους (βιοποικιλότητα, οικοσυστημικές υπηρεσίες, κ.ά.), πληροφορίες για τις διαθέσιμες ευκαιρίες αναψυχής (Κατασκηνωτικούς και εκδρομικούς χώρους, Μονοπάτια μελέτης της φύσης, Καταρράκτες, Ποδηλατικές διαδρομές, Μουσεία και Μνημεία, Εκκλησίες και Μοναστήρια, Περιβαλλοντικά κέντρα, Γεωλογικές περιηγήσεις, κ.λπ.), καθώς και παιχνίδια με παζλ και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του σημείου ενημέρωσης επιτρέπει την πρόσβαση των επισκεπτών 24 ώρες το εικοσιτετράωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και είναι κατάλληλο για άτομα με τροχοκάθισμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων, έγινε επίσης η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα «Τρόοδος, είναι στη φύση μας». Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λευκωσίας). Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αποθανατίσουν με το φακό τους τη φυσική ομορφιά του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους και να αναδείξουν την ποικιλία του σε οικότοπους, είδη χλωρίδας και πανίδας, γεωλογία και φυσικά τοπία μέσα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Οι νικητές μοιράστηκαν χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.

Τέλος, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί με τον Δεντρή το κυνήγι θησαυρού στον εκδρομικό χώρο «Πλατάνια» αφού κατέβασαν στο κινητό τους την εφαρμογή «iLIFE-TROODOS Treasure hunt».

Το έργο με τίτλο «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών» (iLIFE-TROODOS) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού ως προς τις φυσικές αξίες του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, για τις οποίες εντάχθηκε στο Δίκτυο Natura 2000 και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που παρέχει.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ilifetroodos.eu

ΤΡΟΟΔΟΣ. Είναι, στη Φύση Μας!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X