ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύλληψη 21χρονου για τέλεση εικονικού γάμου

Τέθηκε υπό κράτηση για οκτώ ημέρες

Newsroom K

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον 21χρονου αλλοδαπού για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, εμπορίας ενήλικου προσώπου με σκοπό την εκμετάλλευση για τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, τέλεσης εικονικού γάμου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα που διαπράχθηκαν το 2018 και 2019 στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εξακρίβωση γνησιότητας γάμου, μέλος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου, διενήργησε χθες προσωπική συνέντευξη σε 19χρονη από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία δεν ήταν σε θέση να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις, εξέφρασε την επιθυμία να πει την αλήθεια, σημειώνοντας πως ο γάμος της με τον 21χρονο ήταν εικονικός.

Η κοπέλα ανέφερε ότι πέρσι τον Μάιο επικοινώνησε μαζί της Ελληνοκύπριος από τη Λευκωσία, τον οποίο γνώριζε για 3-4 χρόνια και ξέροντας την άθλια οικονομική της κατάσταση, της ανέφερε πως θα της έδινε 1300 – 1500 ευρώ εάν προχωρούσε σε εικονικό γάμο με αλλοδαπό. Της είπε ακόμα ότι και ο ίδιος τέλεσε εικονικό γάμο και στη συνέχεια πήρε διαζύγιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κοπέλα στην Αστυνομία, ο Ελληνοκύπριος της είπε ακόμα ότι η ίδια θα έπαιρνε διαζύγιο 4 μήνες μετά το γάμο και για το χρονικό διάστημα που θα παρέμεναν παντρεμένοι με τον αλλοδαπό, θα έπαιρνε 200 ευρώ το μήνα.

Η 19χρονη είπε επίσης πως ο Ελληνοκύπριος συνεργάστηκε με κάποιο άλλο άτομο για τη διευθέτηση του γάμου, προσθέτοντας ότι την ημέρα που έγινε ο γάμος της με τον ύποπτο, στη συνέχεια τελέστηκε ο γάμος φίλης της με αλλοδαπό και η ίδια υπέγραψε σαν μάρτυρας στο γάμο τους.

Η κοπέλα και ο ύποπτος μεταφέρθηκαν στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και από τα όσα ανέφερε η 19χρονη σε συνέντευξη, διαπιστώθηκε πως είναι πιθανό θύμα εμπορίας με σκοπό την εκμετάλλευση της για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθηκε χθες βράδυ, ενώ ανακρινόμενος προφορικά εξέφρασε προθυμία να πει την αλήθεια και να καταδώσει και άλλα άτομα που βρίσκονται στο κύκλωμα.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε και έλαβε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης του για οκτώ μέρες, αφού όπως είπε μεταξύ άλλων αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 20 – 30 καταθέσεις από Λάρνακα και Λευκωσία, ενώ θα διενεργηθούν έρευνες στο Δημαρχείο όπου έγινε ο γάμος.

Επίσης τα στοιχεία του 21χρονου και της 19χρονης θα ελεγχθούν στις βάσεις δεδομένων της Ιnterpole και της Europol για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι τοποθετημένα στη βάση καταζητούμενων προσώπων και εάν εμπλέκονται σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

10+1 απαντήσεις για τα εμβόλια

10+1 απαντήσεις για τα εμβόλια

Από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι σήμερα, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες έχουν λάβει 149 έγκυρες αναφορές πιθανών ανεπιθύμητων ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ