ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:04
 

Συστάθηκε το νέο τριμελές εφετείο για την υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

Δέσπω Μιχαηλίδου, Μιχαλάκης Χριστοδούλου και Τάσια Ψαρά-Μιλτιάδου θα απαρτίζουν το νέο τριμελές Εφετείο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δέσπω Μιχαηλίδου, Μιχαλάκης Χριστοδούλου και Τάσια Ψαρά-Μιλτιάδου θα απαρτίζουν το νέο τριμελές Εφετείο που συστάθηκε για να εκδικάσει τις εφέσεις που καταχώρησαν στο Ανώτατο οι τέσσερις καταδικασθέντες στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Η ακρόαση των εφέσεων ορίστηκε για την Τρίτη, 23 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί.

Εκτός από τον τέως Βοηθό Γενικού Εισαγγελέως, έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής που τους επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την 1η Μαρτίου καταχώρησαν επίσης οι Παναγιώτης Νεοκλέους, Ανδρέα Κυπρίζογλου και το Δικηγορικό Γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ.

Οι δικαστές Μύρων Νικολάτος και Λεωνίδας Παρπαρίνος, επικαλούμενοι κώλυμα λόγω συγγένειας τους με πρόσωπα που εργοδοτούνται στη δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Νεοκλέους και ΣΙΑ ΔΕΠΕ, είχαν ζητήσει την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση του Εφετείου που είχε αρχικά αναλάβει την εκδίκαση των εφέσεων.

Συγκεκριμένα, κατά την πρόσφατη ακρόαση της αίτησης που καταχώρησε η υπεράσπιση του κ. Νεοκλέους για επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης του, ο Πρόεδρος του Εφετείου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος ανέφερε ότι ο εφεσείων Παναγιώτης Νεοκλέους είναι γνωστό του πρόσωπο το οποίο είχε μεσολαβήσει για την πρόσληψη στη δικηγορική εταιρεία Α. Νεοκλέους της κόρης της συζύγου του από προηγούμενο γάμο, η οποία συνεχίζει, όπως είπε, να υπηρετεί μέχρι σήμερα στην εν λόγω εταιρεία.

Ανέφερε ακόμη ότι η νύμφη του κ. Παρπαρίνου, δηλαδή η σύζυγος του γιου του, εργάζεται επίσης στη δικηγορική εταιρεία Νεοκλέους, ενώ ο ίδιος είναι συγγενής και συγκεκριμένα δεύτερος ξάδελφος με μια εκ των μαρτύρων στην υπόθεση.

Ο κ. Νικολάτος έδωσε τότε οδηγίες προς το Πρωτοκολλητείο όπως ορίσει την υπόθεση ενώπιον άλλου αρμοδίου Εφετείου, προσθέτοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην εξέταση του αιτήματος για επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης. Ανέφερε ακόμη ότι το Εφετείο θα εξέταζε επίσης και ενδεχόμενο αίτημα για συνεκδίκαση των εφέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου ποινής φυλάκισης 3,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και ποινή φυλάκισης 1,5 έτους στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Στον Παναγιώτη Νεοκλέους, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και στον Ανδρέα Κυπρίζογλου επιβλήθηκε ποινή 1,5 έτους στην κατηγορία της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Στο δικηγορικό Γραφείο Νεοκλέους, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο €70.000 στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού.Η απόφαση προνοούσε άμεση φυλάκιση για τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου και Παναγιώτη Νεοκλέους και αναστολή φυλάκισης για τον Ανδρέα Κυπρίζογλου. Οι ποινές φυλάκισης για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου συντρέχουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου εξέδωσε, την ίδια μέρα που επιβλήθηκε και η ποινή, ανακοίνωση κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «γνωστό παραθεσμικό κύκλωμα της πρωτεύουσας» και προσθέτοντας ότι «Θα τα πούμε ξανά με τους «παραθεσμικούς», σε άλλα δικαστήρια, εντός και εκτός Κύπρου”.

Ανακοίνωση την ίδια μέρα είχε εκδώσει και το Γραφείο Α. Νεοκλέους εκφράζοντας την πρόθεση του να προχωρήσει σε έφεση εναντίον της απόφασης του τριμελούς Κακουργιοδικείου, χαρακτηρίζοντας την «ως άδικη και σκληρή». Σημείωνε επίσης ότι τόσο η απόφαση, όσο και οι ποινές που επιβλήθηκαν προστίθεται, “είναι αδικαιολόγητα λανθασμένες και ως τέτοιες θα ανατραπούν στο Εφετείο, όπου θα αποταθούμε και θα επιζητήσουμε τη δικαίωση μας”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X