ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίδακτρα ΗΒ: Ξεσπαθώνουν κατά ΥΠΕΞ και Υπ. Παιδείας οι Στρατεύσιμοι Φοιτητές

Πυρά προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας

Η πλατφόρμα «Στρατεύσιμοι Φοιτητές 20/21 Ισότητα Δικαιοσύνη» καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση ως υποσχέθηκε με δημόσιες δηλώσεις του, σε ένα πρόβλημα που θέτει υπό διακύβευση το μέλλον εκατοντάδων στρατεύσιμων της 2020ΕΣΣΟ και το οποίο θα μπορούσε και να προληφθεί και να αποφευχθεί με έγκαιρες παρεμβάσεις που δεν έγιναν».

Επιπλέον στρέφει τα πυρά της προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας αναφέροντας ότι δεν νομιμοποιούνται να μετατοπίζουν την ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Δεν νομιμοποιούνται τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας ,να μετατοπίζουν την ευθύνη της διαχείρισης του προβλήματος που προέκυψε για την αύξηση των διδάκτρων στα Βρετανικά Πανεπιστήμια, στους στρατεύσιμους και τους γονείς τους. Η κυβέρνηση επί της ουσίας νίπτει τα χείρας και παραπέμπει σε απευθείας διαπραγμάτευση των στρατεύσιμων με τα πανεπιστήμια πράγμα ανέφικτο και απαράδεκτο. 

Η εικόνα δε που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί για συντονισμένες και επιτυχείς προσπάθειες κατάληξης είναι άκρως παραπλανητική.

Σε συνεδρίαση της Πλατφόρμας «Στρατεύσιμοι φοιτητές , Ισότητα – Δικαιοσύνη» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Παλιάς Αγοράς στην Παλλουριώτισσα λήφθηκαν αποφάσεις μετά την απογοητευτική ανακοίνωση των δυο Υπουργείων και λήψη σειράς μέτρων με στόχο την αποκατάσταση του Δικαίου.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση ως υποσχέθηκε με δημόσιες δηλώσεις του, σε ένα πρόβλημα που θέτει υπό διακύβευση το μέλλον εκατοντάδων στρατεύσιμων της 2020ΕΣΣΟ και το οποίο θα μπορούσε και να προληφθεί και να αποφευχθεί με έγκαιρες παρεμβάσεις που δεν έγιναν!

Η μεταχείριση που τυγχάνουν οι άρρενες στρατεύσιμοι της 2020ΕΣΣΟ σε σχέση με τις συμμαθήτριες τους με τις οποίες αποφοίτησαν την ίδια χρονιά είναι άνιση και άδικη και καταλύει ουσιαστικά το δικαίωμα τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα Αγγλικά Πανεπιστήμια . Αυτό συνιστά κατάφορη παραβίαση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης Αρχής της ισότητας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση