ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:42
 

Αμελητέα πτώση στο ΧΑΚ, εβδομαδιαίες απώλειες 1,25%

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 62,59

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οριακές ζημιές παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, συμπληρώνοντας ένα αρνητικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων.

Ωθούμενος από τις νέες απώλειες στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε αμελητέα πτώση σε ποσοστό 0,06% κλείνοντας στις 62,59 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με χθες, κλείνοντας στις 37,46 μονάδες.

Μία μέρα μετά το πέρας της περιόδου εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης μετοχών που εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα, η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €69.279, κάτι που αντανακλάται και στο μικρό εύρος της διαπραγμάτευσης, που κινήθηκε μεταξύ τις 62,22 και 62,87 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, το Χρηματιστήριο παρουσίασε μεγαλύτερες απώλειες, σε ποσοστό 1,25%.

Μικρά κέρδη παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με εξαίρεση τον τομέα των Επενδυτικών Εταιρειών, που δεν παρουσίασε μεταβολή. Κέρδη παρουσίασαν τα Ξενοδοχεία με 1,83%, η Εναλλακτική Αγορά με 0,11% και η Κύρια Αγορά με 0,30%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €33.756 (πτώση 4,25% - τιμή κλεισίματος €1,17). Ακολούθησαν οι μετοχές της Stademos Hotels PLC με €22.270 (άνοδος 8,15% - τιμή κλεισίματος €1,46), της Ελληνικής Τράπεζας με €4.832 (πτώση 3,68% - τιμή κλεισίματος €0,73) της Lordos Hotels (Holdings) με €3.099 (πτώση 4,35% - τιμή κλεισίματος €0,55) και της The Cyprus Cement Public Company με €1.792 (πτώση 1,75% - τιμή κλεισίματος €0,45).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, μόλις δύο κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 76.

Εξάλλου, ενόψει ανακοίνωσης της εταιρείας Stademos Holdings Ltd για διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς προς όλους τους μετόχους της Stademos Hotels Ltd για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Stademos Hotels, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των αξιών της εταιρείας μέχρι το κλείσιμο της σημερινής συνάντησης.

Σημειώνεται ότι δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη περιλαμβανομένων και των εκτός Χρηματιστηρίου συναλλαγών, καθώς και των Over The Counter (OTC) συναλλαγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X