ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Andrea Enria: Είχα πολύ γόνιμες συναντήσεις με τον Διοικητή, τα στελέχη και τη διεύθυνση της ΚΤΚ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

ΚΥΠΕ

Για άψογη συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Andrea Enria, που επισκέφθηκε την Κύπρο στις 17 και 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του στις εθνικές εποπτικές Αρχές της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΤΚ, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Enria είχε συναντήσεις με τον Διοικητή της ΚΤΚ, Κωνσταντίνο Ηροδότου και με τη διευθυντική ομάδα της Διεύθυνσης Εποπτείας της ΚΤΚ. Ο κ. Enria συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του κυπριακού τραπεζικού τομέα και είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα εποπτικής φύσεως.

«Είχα πολύ γόνιμες συναντήσεις με τον Διοικητή, τα στελέχη της εποπτείας και τη διεύθυνση της ΚΤΚ και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με ανώτατα στελέχη των κυπριακών τραπεζών. Ήταν επίσης μια ευκαιρία να ευχαριστήσω την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την άψογη συνεργασία», είπε ο κ. Enria.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της ΚΤΚ, Κωνσταντίνος Ηροδότου δήλωσε ότι «για άλλη μια φορά είχαμε την ευκαιρία για μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε γενικά και τρέχοντα εποπτικά θέματα».

«Οι απόψεις του κ. Enria είναι πολύτιμες για όλους όσοι συμμετέχουν ή επηρεάζονται από τον τραπεζικό τομέα, ειδικά σε τέτοιες πρωτόγνωρες εποχές για τον κλάδο και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα», πρόσθεσε.

«Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον κ. Enria για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον ίδιον προσωπικά καθώς και με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό υπό την προεδρία του», είπε καταληκτικά ο κ. Ηροδότου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση